Μεγάλο κύκλωμα πορνείας εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ- Στα πλοκάμια τους 45 γυναίκες ανάμεσά τους φοιτήτριες και ανήλικη μαθήτρια

Μεγάλο κύκλωμα πορνείας που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές και Ελληνίδες, μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού», που λειτουργούσε στην Αττική κατάφερε να εξαρθρώσει η  Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. 

Οι μαστροποί εξέδιδαν τουλάχιστον 45 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες 17 Ελληνίδες φοιτήτριες αλλά και μία ανήλικη μαθήτρια Λυκείου.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της Οργάνωσης, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε, από μεσημβρινές ώρες της 14-3-2019 έως και πρωινές ώρες της επομένης (15-3-2019), συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) μέλη της Οργάνωσης, καθώς και μία (1) επιπλέον αλλοδαπή για άλλα αδικήματα. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι ένδεκα (11) επιπλέον άτομα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ΄Ελληνας αρχηγικό μέλος της ανωτέρω οργάνωσης που δήλωνε φωτογράφος.

Ως προς τον τρόπο δράσης της Οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τα μέλη της στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μεταφέροντάς αυτές στη Χώρα μας, όσο και ημεδαπές, τις οποίες εν συνεχεία εγκαθιστούσαν σε διάφορες οικίες της περιοχής των Αθηνών και τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση διαφόρων μέσων, να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες» που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους, μεταφέροντας αυτές για το σκοπό αυτό σε ξενοδοχεία και οικίες της περιοχής της Αττικής.

Για την εξεύρεση «πελατών» μάλιστα, είχαν συστήσει «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου.

Από την  προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον σαράντα πέντε (45) γυναικών, μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης.

Τουλάχιστον 4 μέλη του κυκλώματος είχαν αναλάβει το ρόλο των «γραμματέων» που έκλειναν τα ραντεβού τηλεφωνικά και εναλλάσονταν μάλιστα με βάρδιες σε 24ωρη βάση. Άλλα μέλη της σπείρας είχαν αναλάβει να μεταφέρουν τις γυναίκες σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής.

Επίσης, το κύκλωμα τις φωτογράφιζε γυμνές και τις βιντεοσκοπούσε σε πολυτελή βίλα, στα νότια προάστια, και στη συνέχεια διέθετε το υλικό, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσε, ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το παρακρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης και τα μοίραζαν μεταξύ τους αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν. Πιο συγκεκριμένα κάθε «ραντεβού» κόστιζε 130 ευρώ, με τα 50 ευρώ να πηγαίνουν στον αρχηγό, 20 ευρώ στον οδηγό και τα υπόλοιπα 60 στην κοπέλα. 

Στην κατοχή μελών της οργάνωσης, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, 7 αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μια μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.
 
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, εγκλήματα της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.