Μέρκελ και Μακρόν κούνησαν το δάχτυλο και η Ελλάδα αυξάνει τους ελέγχους σε τουρίστες από τη Ρωσία

Το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε ΚΥΑ, η οποία προβλέπει αυστηροποίηση της πολιτικής αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία.  Οι Ρώσοι επισκέπτες θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά  σε διπλό τεστ προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Ειδικότερα, το υπουργείο Τουρισμού επικαλούμενο την αύξηση κρουσμάτων στη Ρωσία επισημαίνει: «Με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του Ελληνικού Τουρισμού καθώς και των πολιτών, αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία.
»Συγκεκριμένα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
»Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα

Επίπληξη Μέρκελ και Μακρόν στην Ελλάδα για τους εμβολιασμένους με Sputnik V

Η αλλαγή αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τις επιπλήξεις από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμάνουελ Μακρόν, στις χώρες οι οποίες δέχονται τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα στην Ευρώπη εμβόλια, όπως της Κίνας και της Ρωσίας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος ομόλογός της Εμανουέλ Μακρόν «κούνησαν το δάχτυλο» στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη που εξαρτώνται από τον τουρισμό τα οποία επέτρεψαν την είσοδο σε όσους εμβολιάστηκαν με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής η καγκελάριος φέρεται να δήλωσε ότι κράτη-μέλη όπως η Ελλάδα δέχονται ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με Sputnik παρόλο που δεν έχει εγκριθεί από τον EMA.
Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν είναι σαφές εάν λειτουργεί κατά της μετάλλαξης Δέλτα.
Να σημειωθεί ότι η έγκριση του Sputnik από τον ΕΜΑ  καθυστερεί κυρίως για γεωπολιτικές σκοπιμότητες και όχι για επιστημονικούς λόγους..

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.