Κόβουν τα δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων για το Μετρό – Οργή και αντιδράσεις από τους κατοίκους

Αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις η πλατεία Εξαρχείων, καθώς επιχειρείται εργασία κοπής  72 δέντρων  για την κατασκευή του μετρό – ΄Εντονες αντιδράσεις από κατοίκους και αυτοδιοικητικούς –  Να σταματήσει άμεσα η κοπή τους, καλεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χάρης Δούκας
Οργή και απόγνωση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων πέριξ της πλατείας Εξαρχείων, καθώς το πρωί Δευτέρας λίο μετά τις 8.00, μηχανήματα του υπουργείου Υποδομών μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία σταθμού του Μετρό και προχωρούν στην κοπή των 72 δέντρων,  προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες της Αττικό Μετρό.
Κάτοικοι έσπευσαν αμέσως στην πλατεία  ενώ βλέποντας τα δέντρα να κόβονται ξέσπασαν σε κλάματα. Προς στιγμή επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, από το πρωί ζητούν από τον εργολάβο να τους επιδείξει τη σχετική άδεια για τις εργασίες κοπής των δέντρων χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος και Πέτρος Κωνσταντίνου απαντούν με μηνύσεις στην κοπή δεκάδων δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων για την κατασκευή του σταθμού του μετρό, καθώς αποτελούν τον μοναδικό πνεύμονα της περιοχής.

Το ενδεχόμενο να καταθέσουν μηνύσεις εξετάζουν η Ρωξάνη Μπέη αλλά και ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του μέσω ανάρτησης.

Πηγή:https://www.rosa.gr/koinonia/exarxeia-miniseis-gia-tin-kopi-ton-dentron-stin-plateia-mainontai-oi-antidraseis/

Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα.
Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης. Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή.
Κάτοικοι κλαίνε για τα κομμένα δέντρα στη γειτονιά τους. Άλλο ένα έγκλημα στην τσιμεντούπολη της Αθήνας. Καλείται συγκέντρωση στις 18:30 στα σκαλάκια της Καλλιδρομίου!
Κόβουν τα δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων! Τα ΜΑΤ αποτρέπουν τον συγκεντρωμένο κόσμο που έσπευσε να εμποδίσει το κακό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.