«Κούρεμα» έως 50% σε 31.000 δάνεια της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας

Με δύο κινήσεις, η Τράπεζα της Ελλάδας θα επιχειρήσει να «καθαρίσει» τα κόκκινα  δάνεια χιλιάδων αγροτών  στην παλιά ΑΤΕ και τα οποία δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθούν.

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε, μετά από διαβούλευση με τους εκκαθαριστές, τα σχέδια στρατηγικής των υπό εκκαθάριση τραπεζών για το 2015. Με την απόφαση αυτή, δίνεται η δυνατότητα αύξησης της χρονικής διάρκειας της ρύθμισης, από πέντε σε δέκα χρόνια, σε όλες τις εκκαθαρίσεις άρα και της παλιάς ΑΤΕ.

Ειδικά για τους δανειολήπτες της υπό εκκαθάριση  παλιάς Αγροτικής Τράπεζας, θα δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης δανείων 31.000 αγροτών, με ιδιαίτερα επωφελείς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 100 δόσεις αλλά και τη δυνατότητα διαγραφής- δηλαδή «κουρέματος»- της συνολικής οφειλής ως και 50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση προβλέπει για όλες τις υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες τη δυνατότητα να προχωρούν σε ρυθμίσεις δανείων με ορίζοντα δέκα ετών και όχι πέντε που ισχύει σήμερα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. a.Stergioy

    Απο τούς μικρο Μετόχους ο κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ [εφάγε] τις αποταμιέυσεις.