Κατεπείγουσα έρευνα εισαγγελέα για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε δύο ιδιωτικές κλινικές

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες από την επιβεβαίωση δεκάδων κρουσμάτων κορoνοϊού σε δυο ιδιωτικές κλινικές. Αναφορές  για 2 νεκρούς στη δομή υγείας στο Περιστέρι.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν δύο νεκροί στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», όπου εντοπίστηκαν 28  θετικά κρούσματα κορονοϊού. Στα κρούσματα περιλαμβάνονται πολλοί αιμοκαθαρόμενοι, αλλά και υγειονομικοί υπάλληλοι και άλλοι ασθενείς.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την κλινική Κασταλία στη Γλυφάδα, όπου σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ από εκεί προέκυψε και ένας από τους 4 νεκρούς από τον ιό, οι οποίοι και ανακοινώθηκαν σήμερα. Κατόπιν αυτού ελέγχονται μαζικά οι 300 τρόφιμοι και οι 170 εργαζόμενοι. Τα πρώτα 92 δείγματα από εργαζόμενους έχουν βρεθεί αρνητικά.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει βαριές ποινές.

Τσιόδρας: Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όσους προσέχουν

«Ο ιός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται και ιδίως στις δομές υγείας. Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις. Σε 2 περιπτώσεις που δεν υπήρχε αυξημένη επαγρύπνηση από υγειονομικούς έγινε το κακό. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όσους προσέχουν», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι στην Ελλάδα καταγράφονται:

  • 55 νέα κρούσματα – τα περισσότερα αφορούν υγειονομικές δομές – συνολικά 2.463 – 56% άνδρες.
  • 564 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, 1131 με ήδη γνωστό κρούσμα
  • 52 διασωληνωμένοι – 66 έτη μέση ηλικία
  • 57 εξήλθαν από νοσοκομεία
  • 4 νέοι θάνατοι σήμερα – 125 συνολικά στην Ελλάδα, 33 ήταν γυναίκες – 90,4% με υποκείμενα νοσήματα
  • 59.241 έλεγχοι δειγμάτων έχουν γίνει.

«Τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός σε δύο περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας. Χθες το βράδυ βγήκε 1 κρούσμα θετικό που κατέληξε το πρωί σε δομή με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους. Έχουν ληφθεί 130 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου. Σήμερα το μεσημέρι σε άλλη δομή εντοπίστηκαν 28 κρούσματα, 11 στους εργαζομένους, 13 σε τροφίμους, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος διοικητικός και υπεύθυνος επιστημονικός» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Χαρδαλιάς: Οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν ποινικά και πειθαρχικά

«Παρακολουθούμε και τα υπόλοιπα δείγματα, έχουμε να πάρουμε και 45 δείγματα ακόμη μέχρι το βράδυ. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και πειθαρχικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 4 Μαΐου και η μετάβαση στην κανονικότητα σε δύο διαδοχικές φάσεις, τον Μάιο και τον Ιούνιο, και με αποστάσεις τουλάχιστον 14 ημερών. «Θα προχωράμε εβδομάδα την εβδομάδα, μπορεί να χρειαστεί να μπει φρένο ή να επιστρέψουμε και σε προηγούμενα μέτρα» επισήμανε ο υφυπουργός.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.