Κασσελάκης: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»- Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Με  την  ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος να πετάει το μπαλάκι στους επικριτές του, αλλά και να απαντά στην ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά «σήκωσε το γάντι» πυροδοτώντας ραγδαίες εξελίξεις για το κόμμα.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του. Μάλιστα ανήγγειλε στο τέλος, εκτός κειμένου, ότι θα υπάρξουν τετραπλές κάλπες για οργανώσεις μελώνΝομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και για πρόεδρο. Σημειώνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές για οργανώσεις και Νομαρχιακές είχε μετατεθεί για δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, ενώ μέχρι στιγμής είχε διαμορφωθεί η εικόνα ότι η εκλογή ΚΕ θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Θα πάμε λοιπόν σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις μελών, νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο.

Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στο 4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

Θολό και συγκρουσιακό το  τοπίο στο ΣΥΡΙΖΑ

Τα επόμενα 24ωρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται εκτός από κρίσιμα και συγκρουσιακά. Ιδίως από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του άφησε αρκετά ζητήματα ανοιχτά σε σχέση με το οδικό χάρτη για την εκλογή προέδρου.

Μίλησε μεν για «τετραπλές εκλογές» που θα αφορούν εκτός από τον πρόεδρο και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Δίχως όμως να ξεκαθαριστεί το «πότε» και το «πώς».

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα πιθανολογείται η πρόταση Κασσελάκη να αφορά προκήρυξη εκλογών σε 15 ημέρες. Τότε δηλαδή που σχεδιάζονταν ούτως ή άλλως η εκλογή των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος. Όμως, με ένα συνέδριο σε εξέλιξη είναι εμφανές πως ο χρονικός ορίζοντας θα αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης.

Συγκρούσεις αναμένονται αναφορικά και με τον τρόπο εκλογής. Κυρίως εξαιτίας της διαφαινόμενης πρόθεσης του Στέφανου Κασσελάκη αυτή να διεξαχθεί με ηλεκτρονικό ή μεικτό σύστημα. Το ζήτημα αυτό σχετίζεται άμεσα με την αξιοπιστία και εγκυρότητα της διαδικασίας και είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει σημείο τριβής.

Μένει να διευκρινιστεί την Παρασκευή η ακριβής διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα.

Κυρίαρχο σενάριο είναι να εγκριθούν οι όποιες υποψηφιότητες απέναντι στον κ. Κασσελάκη από το σώμα αυτού του συνεδρίου και να οριστεί η ημέρα της εκλογής, με την πλευρά Κασσελάκη να μιλά για την 10η Μαρτίου.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως στελέχη της άλλης πλευράς θεωρούν τις δυο εβδομάδες πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόσο για πολιτικούς, όσο και για τεχνικούς λόγους.

Κατα τα φαινόμενα, ο κ. Κασσελάκης θα ζητήσει η όλη διαδικασία να είναι κατά το δυνατόν σύντομη και να ολοκληρωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι το κόμμα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αφού οι ευρωεκλογές είναι σε τρεις μήνες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται να παρουσιαστεί στο στρατό στις 11 Μαρτίου, άρα αν δεν γίνουν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου, τότε μεταφέρονται για τον Απρίλιο.

Η Όλγα Γεροβασίλη  συγκεντρώνει σύμφωνα με πληροφορίες τις  περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη με την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα. Λιγοτερες  πιθανότητες διαφαίνονται στις συγκεκριμένες συνθήκες γ να θέσει  υποψηφιότητα ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Ωστόσο, απομένει να ξεκαθαριστεί και το σενάριο που δεν εμφανιστεί αντίπαλος διεκδικητής για την προεδρία. Αν δηλαδή θα στηθούν κάλπες με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Κασσελάκη ή θα θεωρηθεί περιττή η εκλογική διαδικασία και ο νυν πρόεδρος θα θεωρηθεί ότι έλαβε ανανεωμένη εντολή από το κόμμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.