Θήβα: Ηχητικό ντοκουμέντο δείχνει «εν ψυχρώ»δολοφονία του 17χρονου Χρήστου

Ξεχειλίζει η οργή, μετά και τις απανωτές αποκαλύψεις για τις συνθήκες θανάτου του 17χρονου Ρομά, του τρίτου που χάνεται μέσα σε μια τριετία από αστυνομικά πυρά-Πορεία διαμαρτυρίας  στη  Θήβα από τους συμμαθητές του Χρήστου Μιχαλόπουλου.

Εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ των Ρομά, καθώς οι καταγγελίες και τα στοιχεία που έρχονται με καταιγιστικό τρόπο στο φως για τις συνθήκες θανάτου του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, παραπέμπουν ξεκάθαρα σχεδόν σε ανθρωποκτονία με πυρά από όπλο μέλους της ΟΠΚΕ.

Η οργή ξεχειλίζει και σε πολλά σημεία της χώρας, δεκάδες Ρομά έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής καταστολής, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις νέους, 16, 17 και 18 ετών.  
Την καταδίωξη που στοίχισε τη ζωή στον Χρήστο καταγράφει βίντεο που δημοσιοποίησε η τηλεόραση  του  Alpha και αποκαλύπτει τους διαλόγους μεταξύ των αστυνομικών και των επιβατών του καταδιωκόμενου οχήματος, καθώς και την οργή των περιοίκων που έγιναν μάρτυρες του θανάτου του 17χρονου μαθητή εσπερινού σχολείου που την ημέρα δούλευε για να βοηθήσει τον ίδιο και την οικογένειά του, όπως αποκάλυψε καθηγήτριά του, δεν είχε δηλαδή καμία παραβατική συμπεριφορά. 

Στο ηχητικό ντοκουμέντο, μεσολαβούν επτά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο αστυνομικός φωνάζει «πίσω πίσω» και «σταμάτα ρε» στον οδηγό, προτού σπάσει το τζάμι και πυροβολήσει.

Ακολουθούν ουρλιαχτά και κραυγές: «Τον σκότωσες! Γιατί Θεέ μου, γιατί… Τι σου έκανε το παιδί για να το πυροβολήσεις… Γιατί το κάνατε; Ένα ασθενοφόρο παιδιά γρήγορα» ακούγεται να φωνάζουν τα άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον 17χρονο, ψελίσματα δικαιολογιών, πιθανόν από τον δράστη αστυνομικό και σοκαρισμένοι περίοικοι.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με διαρροές για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η βολίδα προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα του 17χρονου και στη συνέχεια κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα. 

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/411534_ihitiko-ntokoymento-fotografizei-en-psyhro-ektelesi-toy-17hronoy-hristoy

 
✊Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες του 17χρονου Χρήστου που δολοφονήθηκε από την αστυνομία έκαναν κατάληψη στο ΕΠΑΛ τους και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Θήβα!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΡΩΝ
6 ώρ. 
 
⚡Σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου από την αστυνομία, 17χρονου, Χρήστου Μιχαλόπουλου, καταγγέλλει ότι ο τόπος του εγκλήματος πλύθηκε πριν φτάσει η σήμανση με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν αποδεικτικά στοιχεία.
✊Οι συμμαθητές/ριες του Χρήστου από το ΕΠΑΛ Θήβας έκαναν κατάληψη και πορεία στους δρόμους της πόλης. Είμαστε μαζί τους!
⚫Να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Δικαίωση για τον Χρήστο, τους φίλους, την οικογένειά του.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.