Η Ελλάδα καίγεται! Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα και Αίγιο

Πύρινος εφιάλτης σε Ρόδο, Νότια Εύβοια, Αίγιο και Κέρκυρα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την «άνιση» μάχη. Μοναδικό σχέδιο και γραμμή άμυνας της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους το σχέδιο εκκενώσεων.

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο

Σε εξέλιξη είναι αυτή την στιγμή μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης ο πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης. Η αναζωπύρωση είναι στον οικισμό Ασκληπιείο όπου η φωτιά καίει σπίτια και περιουσίες με νότια κατεύθυνση. Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν έκκληση για βοήθεια. Στην περιοχή βρισκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές που προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τη rodiaki  η φωτιά στο νησί μαίνεται εκτός ελέγχου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς οι φλόγες έχουν ζώσει αυτή τη στιγμή Γεννάδι και Βάτι. Ανεξέλεγκτο παραμένει και το μέτωπο της φωτιάς στο Ασκληπειό το οποίο κατακαίει σπίτια. 

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό ολόκληρη η δύναμη της πυροσβεστικής και μεγάλο πλήθος εθελοντών έχει παραταχθεί στα δύο μέτωπα επιχειρώντας να τα ανακόψει. Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 362942465_692064959621472_7074502250105945213_n-682x1024.jpg

Κέρκυρα:  Απομακρύνθηκαν σχεδόν 2.500 άνθρωποι – Εκκενώθηκαν 17 οικισμοί

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα (23/7) σε δασική έκταση έλαβε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας σπίτια στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού».

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, Βασίλης Βαθρακογιάννης, με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν 2446 πολίτες. Στο έργο της απομάκρυνσης συνέδραμαν αστυνομία, Περιφέρεια και Λιμενικό.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ ιδιαίτερα τα Βρετανικά καθώς η Κέρκυρα είναι δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς  μεταδίδουν τον απεγκλωβισμό 59 ανθρώπων διά θαλάσσης από την ακτή νησάκι τη νύχτα με έξι πλωτά του Λιμενικού, εννέα ιδιωτικά σκάφη και ένα ρυμουλκό.

Κάρυστος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια ήταν η μάχη πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων στο πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να μαίνεται Κάρυστο, με τους ανέμους να πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί στην Εύβοια και τις φλόγες να φτάνουν τα 20 μέτρα.

Το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουλίου, λίγο μετά τις 6:00, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή Πλατύς Γιαλός με κατεύθυνση προς Κάρυστο. Στις 3 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί.

Έκκληση για ενισχυμένες πτήσεις από τα εναέρια μέσα απευθύνει ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος τόνισε σε δηλώσεις του:«Δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς η φωτιά. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Οι φλόγες είναι τεράστιες. Δεν παλεύονται με τα χέρια. Ήταν μία δύσκολη νύχτα».

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα. Ανησυχία προκαλούν και σε αυτή την περιοχή οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 6 – 7 μποφόρ.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

 Αίγιο: Δύσκολη νύχτα, κινδύνεψε το φαράγγι του Βουραϊκού, η φωτιά έφτασε  έξω από το Διακοφτό

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Αίγιο, με τις φλόγες να απειλούν τα πρώτα σπίτια στο Διακοφτό. Οι πυροσβέστες παλεύουν να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες… Λίγο πριν τις 11 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Τράπεζα προς Ακράτα. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα. Μετά τις 10 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις οχυρώθηκαν στη γραμμή του Οδοντωτού σιδηρόδρομου καθώς η φωτιά κατεβαίνει απειλητικά από το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού -περιοχή natura-προς το Διακοφτό. Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός «Κάστρο» πάνω από το Καθολικό.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 363016088_6603992206361823_1015957019222156594_n.jpg

Ρόδος: Στις αυλές των σπιτιών φτάνουν ελάφια ψάχνοντας τροφή

Μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες δείχνει ένα ελάφι να έχει φτάσει στην αυλή σπιτιού ψάχνοντας για νερό και φαγητό.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο Facebook η Μάρω Χατζημανέττα και γράφει στη λεζάντα: «Παιδιά SOS όσοι μένετε Ρόδο Αφάντου και γύρω περιοχές έχουν εμφανιστεί τα ελάφια ψάχνοντας για τροφή και νερό βάλτε όλοι έξω από τα σπίτια σας καρότα μήλα και άφθονο νερό να βρίσκουν είναι πεινασμένα και φοβισμένα η φωτογραφία είναι από Αφάντου σήμερα τα ξημερώματα ας τα βοηθήσουμε όσα απέμειναν».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.