Η εκκρεμότητα του ΕΝΦΙΑ «παγώνει» επιστροφές φόρων και ενημερότητα

Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους φορολογούμενους στη… γωνία. Η «εκκρεμότητα» που έχει προκύψει με τον ΕΝΦΙΑ μετά το φιάσκο με τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε χιλιάδες νοικοκυριά τώρα παγώνει τις επιστροφές φόρων και τη φορολογική ενημερότητα, έως τα μέσα Σεπτέμβρη. Έως δηλαδή η κυβέρνηση να βρει λύση για τα τεράστια λάθη που συνέβησαν.
 

Έτσι οι φορολογούμενοι που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και δικαιούνται επιστροφή φόρου δεν πρόκειται να εισπράξουν τα χρήματα. Ο Νόμος προβλέπει ότι για να γίνει επιστροφή χρημάτων δεν πρέπει να υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο.
 
Αντίστοιχο είναι το πρόβλημα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι οποίοι δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά την ενημερότητα.
 
Τα Νέα αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Εσόδων προτίθεται να αντιμετωπίσει τουλάχιστον το ζήτημα της αδυναμίας έκδοσης ενημερότητας σε περίπτωση οφειλών με μια ειδική εφαρμογή. Μέχρι πάντως αυτό να γίνει οι φορολογούμενοι με οφειλές που θέλουν να πάρουν ενημερότητα θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ ή τα ΚΕΠ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.