Η διάλυση του ΕΣΥ συνεχίζεται…

– Κλείνει η μονάδα   βραχυθεραπείας για γυναίκες με καρκίνο της μήτρας   στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα η οποία λειτουργεί από το 1956 καθώς το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» βγήκε εκτός λειτουργίας.
 
«Από το 2016 φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε εμείς και το Σωματείο εργαζομένων ότι πρέπει να αντικατασταθεί το μηχάνημα ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας που ακτινοβολεί ανεγχείρητους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας γυναικών», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι «εδώ και οκτώ χρόνια το μηχάνημα είναι εκτός ορίου ζωής».
 
-Ξέμεινε από ραντεβού  το Αιγινίτειο Νοσοκομείο. Το πρόγραμμα  όλων των γιατρών στο υποστελεχωμένο δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι   πλήρες για τους επόμενους 6 μήνες…
 
Η διάλυση του ΕΣΥ συνεχίζεται, οι ασθενείς εξωθούνται στα ιδιωτικά νοσοκομεία με υπέρογκα νοσήλια….
❌ 250 – 300 γυναίκες με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο εξωθούνται στην ιδιωτική υγεία με κόστος 3.500- 20.000 € ανά ολοκληρωμένη ακτινοθεραπεία, πλην ΕΟΠΠΥ.
🏥 Η μονάδα αυτή λειτουργεί από το 1956, καλύπτοντας τις ανάγκες θεραπείας για 5 διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Το κόστος των μηχανημάτων που χρειάζονται για να μην κλείσει η μονάδα είναι μόλις 280.000€, ωστόσο από το 2019 δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την προμήθεια τους.
Περισσότερα 👉: https://tinyurl.com/2p8pbhax
‼ Σύμφωνα με καταγγελία που λάβαμε, ασθενείς μένουν χωρίς καμία απάντηση στις αιτήσεις τους για ραντεβού ακόμη και 6 μήνες, προσπαθώντας να επισκεφτούν γιατρούς στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Δεν φτάνουν οι γιατροί για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, καθώς το νοσοκομείο είναι υπερβολικά υποστελεχωμένο, σύμφωνα με την καταγγελία.
🏥 Η διάλυση του ΕΣΥ συνεχίζεται και μπορεί να αποβεί άμεσα μοιραία για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα ψυχολογικής/ψυχιατρικής φύσης, ένα κομμάτι ασθενών που πάντα το σύστημα τους έβαζε σε δεύτερη μοίρα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.