Η αστυνομία εμποδίζει τους φωτορεπόρτερ να καλύψουν τα γεγονότα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα- Προσαγωγές και στη Λαμία

Η αστυνομία παρεμποδίζει  φωτορεπόρτερ να καλύψουν τις βίαιες προσαγωγές  και την επίθεση σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας- Προσαγωγές και στη Λαμία  όταν αλληλέγγυοι  πέταξαν τρικάκια και άνοιξαν πανό έξω από το Γ.Ν. Λαμίας -παρέμβαση αλληλεγγύης και στη Λιβαδειά

Αθήνα: Αστυνομικοί κάνουν τείχος για να εμποδίσουν τους φωτορεπόρτερ να καλύψουν τα γεγονότα

 Η προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα την Παρασκευή ,διαλύθηκε βίαια από τις δυνάμεις της αστυνομίας, όταν οι περίπου 30 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανοίξουν πανό. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά του κέντρου της Αθήνας, ενώ έγινε χρήση χημικών και  αρκετές προσαγωγές.

Ωστόσο, από τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα, αποκαλύπτεται μία νέα «τακτική» των αστυνομικών, που μετά τα ματαιωθέντα σχέδια Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ σε συγκεκριμένο σημείο, εμποδίζουν την καταγραφή των βίαιων προσαγωγών και συλλήψεων φτιάχνοντας «τείχος» με τα σώματά τους, ανάμεσα στους επαγγελματίες του Τύπου και τους συναδέλφους τους.

Προσαγωγές  αλληλέγγυων  και στη Λαμία

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, άτομα που επέβαιναν σε 2 μηχανάκια και δύο αυτοκίνητα, πλησίασαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης του, η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη απέναντι στον 63χρονο κρατούμενο, για πέμπτη φορά απεργό πείνας, αγνοώντας το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην πτέρυγα που έχει ανεγερθεί για τους καταδικασθέντες ως μέλη της «17Ν».

Χρησιμοποιώντας τον περιφερειακό δρόμο, οι αλληλέγγυοι  έφτασαν κοντά σε μία κλειδωμένη πόρτα που δεν χρησιμοποιείται, πέταξαν τρικάκια και ανάρτησαν πανό συμπαράστασης. Οι αστυνομικοί   των οποίων  η παρουσία   στο χώρο του Νοσοκομείου είναι  ασφυκτική τους κατεδίωξαν και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε προσαγωγές 7 ατομων . Αργότερα τους άφησαν ελεύθερους  καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.

 Παρέμβαση αλληλέγγυων και στη Λιβαδειά

Σήμερα 29 /1 ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της 2ης πανελλαδικης ήμερας αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα, απεργό πείνας απο τις 08/01 που ζητά την μεταγωγή του στης φυλακές κορυδαλλού.  Ως συνελεύση αναρχικών λιβαδείας βάλαμε το λιθάρι μας στο αλληλέγγυο ανάχωμα που στήνετε γύρω απο τον αγώνα.Παρά την επιβολη αυστηρού lockdown συγκεντρωθήκαμε σε κεντρικό σημείο της πόλης και κρεμασάμε πανό καθώς πετάχτηκαν και τρικάκια.

Αναλογιζόμενοι την ατομική μας ευθύνη προς την κοινωνία και κόντρα στην κρατική διαχείριση της πανδημίας, μια κατάσταση που πλέον εξόφθαλμα το κράτος δολοφονικά αμελεί, με την μονη του μέριμνα  να τρομοκρατεί το κοινωνικο σωμα με κάθε είδους αυξήσεις της κατασταλτικής μηχανής και καμία ενισχυση της υγείας.

Το μένος του κράτους προς το πρόσωπο του Δ. Κουφοντίνα φτάνει να καταπατά και την ίδια του την νομοθεσία,μην επιτρέποντας την μεταγωγή του σε φυλακή που με βάση νόμου δικαιούται.Δύναμη στον αλληλέγγυο αγώνα των απεργών πείνας.

  Παραμείναμε φωνάζοντας συνθήματα για περίπου 20 λεπτά και αποχώρησαμε με αρκετό παλμό.

-Όσο υπάρχουν φυλακές κανείς δεν είναι ελεύθερος.

-Νίκη στον αγώνα του επαναστάτη-απεργού πεινας από 8/1 Δ.κουφοντίνα.

-Αμεση αποσυμφόρηση των φυλακών.

-Σύνδεση του αγώνα του εντός/εκτός των τειχών.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.