Παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για τον Δημ. Κουφοντίνα

Παρέμβαση στην υπόθεση της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη, που ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία σχετικά με τις αποφάσεις που έχουν λάβει, παραβιάζοντας τα δικαιώματα του κρατούμενου.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με επιστολή του προς την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και τα καταστήματα κράτησης ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού, ζητά στοιχεία για σειρά ζητημάτων που αφορούν το σύννομο ή μη της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ακόμη, ζητά τεκμηρίωση των στοιχείων ως προς την αιτιολόγηση, τη διαδικασία και τα αίτια της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4760/20 που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τροποποιήθηκαν οι όροι διαμονής στις αγροτικές φυλακές, και έτσι απαγορεύθηκε η παραμονή σε αυτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κρατούμενος έπρεπε να επαναμεταχθεί στο αρχικό κατάστημα κράτησης, δηλαδή στον Κορυδαλλό που αποτελεί και αίτημα του απεργού πείνας από 8 Ιανουαρίου, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.