Ευρύς ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά τις διαρροές στην ψηφοφορία

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο ανασχηματισμός και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί αυριο, Παρασκευή. Σε εξέλιξη από τις 17:30 το απόγευμα  ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κατάσταση αμηχανίας η κυβέρνηση αναφορικά με το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαρροές με τα 32 ΟΧΙ, 6 παρών και 1 αποχή από βουλευτές του κόμματος την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας. Το πρώτο βήμα είναι ο ανασχηματισμός ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών το Σεπτέμβριο.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι ευρύς. Δεδομένες θεωρούνται οι απομακρύνσεις των Υπουργών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα Παν Λαφαζάνης, Δη,μ. Στρατούλης και Κ. Ήσυχος, οι οποίοι καταψήφισαν τη συμφωνία, ενώ η Νάντια Βαλαβάνη έχει ήδη παραιτηθεί. Εκτός κυβέρνησης θα μείνει ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ν. Χουντής ο οποίος παραιτήθηκε και θα λάβει τη θέση του παραιτηθέντος Μ. Γλέζου στην Ευρωβουλή. Τη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας φερεται να έχει ζητήσει ο Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, διαφωνώντας για τις απαιτήσεις των δανειστών για εργασιακά και ΟΛΠ αντίστοιχα. Πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σε σημαίνοντες θέσεις να δούμε πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικών ευρύτερης αποδοχής. Με ενδιαφέρον αναμένεται και το μέλλον της Προεδρίας της Βουλής με την Ζωή Κωνσταντοπούλου αφενός να διαψεύδει ότι τίθεται θέμα αποχώρησης της, αφετέρου με τα σενάρια να μην αποκλείουν αντικατάσταση της ειτε με κάποιον εκ των αντιπροέδρων Δημήτρη Βίτσα ή Αλέξη Μητρόπουλο, είτε με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Νίκο Βούτση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.