«Εντολή Μητσοτάκη» παίρνει πίσω τα σχέδια για rapid test για εμβολιασμένους επί πληρωμή -Δύο δωρεάν self test σε όλους τις γιορτές

Με «εντολή Μητσοτάκη» την Τρίτη, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα σχέδια που εξέταζε τη Δευτέρα για επιβολή υποχρεωτικού rapid test στους χώρους εστίασης και για τους εμβολιασμένους με δικό τους κόστος.   Αντί  αυτού  ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο δωρεάν self tests  για όλους.

Μία κίνηση που φαίνεται να σχετίζεται με τόνωση του προφίλ του Πρωθυπουργού, λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

 Να σημειωθεί ότι έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ακολούθησαν τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για επιβολή υποχρεωτικού rapid test στους χώρους εστίασης και για τους εμβολιασμένους και με δικό τους κόστος.

Εκτός από τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αιφνιδιασμένοι εμφανίστηκαν και επιστήμονες, μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε και ο κ. Βατόπουλος το έμαθαν από την τηλεόραση, ενώ οι ίδιοι είχαν εισηγηθεί δωρεάν self test εν μέσω των εορτών.

Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να ενισχύσει το προφίλ του, εμφάνισε τη μη επιβολή του μέτρου ως προσωπική του απόφαση λέγοντας ότι «εμπιστεύεται τους πολίτες».

«Στους πολίτες, λοιπόν, απευθυνόμαστε και σήμερα, με ένα σχέδιο δύο φάσεων. Με πρώτο βήμα να περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές, χωρίς να παγώσει η οικονομία και η κοινωνία αλλά και χωρίς οι δραστηριότητες αυτών των ημερών να μας κοστίσουν αργότερα. Και σίγουρα αυτήν την περίοδο όπλα μας είναι τα τεστ. Όλοι, οι εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να κάνουμε self test. Ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται παντού οι διαγνωστικοί έλεγχοι από τα συνεργεία της πολιτείας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους. Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.