Εκλογή προέδρου στη ΝΔ: Ο Βορίδης στηρίζει τον Τζιτζικώστα

Στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα στρατεύεται ο Μάκης Βορίδης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Τι σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα.

Την απόφασή του να στηρίξει τον υποψήφιο για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολο Τζιιτζικώστα, ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς να δώσουμε ασυμβίβαστη μάχη ιδεών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα θέλουμε ένα κόμμα με ανοιχτές πόρτες, όχι κόμμα φατριών. Με αυτά τα δεδομένα ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα θέματα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Στρατεύομαι στο πλάι του», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Η δήλωση ερμηνεύθηκε στο πλαίσιο της εσωκομματικής κατανομής ρόλων και των συμμαχιών, ενόψει της επόμενης μέρας. Έτσι,  σε περίπτωση νίκης του κ. Τζιτζικώστα, εφόσον ο Ευ. Μεϊμαράκης αρνηθεί να είναι εκείνος που θα αναλάβει αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα τον συντονισμό του έργου στην ΚΟ, το ρόλο αυτό θα μπορούσε να αναλάβει ο κ. Βορίδης.

Με βάση αυτό το σενάριο, στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα μπορούσε να προταθεί ο ρόλος του αντιπροέδρου με αρμοδιότητα την αναδιοργάνωση του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας με αναγνώστες του NEWS 247 και σε ερώτηση για το αν θα δώσει ρόλο στους συνυποψήφιούς του σε περίπτωση που εκλεγεί απάντησε ως εξής:

«Μην περιμένετε να πουν κάτι διαφορετικό μέσα στην προεκλογική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα βρεθεί για τη θέση του αντιπροέδρου που θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας, ένα στέλεχος που να έχει κοινοβουλευτική εμπειρία, γνώσεις, να είναι καλός ρήτορας, να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο και να μεταφέρει στη Βουλή τη γραμμή που θα συμφωνούμε συλλογικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

news247.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.