Διπλή έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Πανούση

Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και σχετική συνέντευξή του και για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Υπενθυμίζεται πως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης έχει καταγγείλει σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία.

Παράλληλα, την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου για ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

Ενοχλημένος από την κίνηση αυτή της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο κ. Πανούσης, ο οποίος σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες». «Να εισηγείται η κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν “γιατί πήγες τώρα” και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα», πρόσθεσε.

«Είναι απορίας άξιον πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων» απάντησαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, προσθέτοντας πως «Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια».

alterthess.gr

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.