Δραγασάκης: Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και τη λύση που αναζητείται για τα «κόκκινα δάνεια», παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε καταλήξει σε μια λύση που προβλέπει τη δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα στον οποίο θα μεταφερθούν τα προς ρύθμιση δάνεια. Η χρηματοδότηση θα είναι από τέσσερις πηγές: τράπεζες, οφειλέτες, κράτος και δανεισμός. Όλες οι ρυθμίσεις και κυρίως εκείνες που θα προβλέπουν και διαγραφή χρεών θα γίνονται με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια ώστε να ωφεληθούν εκείνοι που πραγματικά έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη ή για τους οποίους δεν υπάρχει λύση», τόνισε μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

Για τα εσωκομματικά ζητήματα επισήμανε πως «η Αριστερά που λύνει προβλήματα με φραξιονισμούς δεν έχει μέλλον» και τόνισε πως «δημιουργήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερβούμε παθογένειες του παρελθόντος, και όχι για να τις αναπαράγουμε. Στόχος μας είναι ένα νέο υπόδειγμα της Αριστεράς που προχωρεί με διάλογο, κοινή δράση και προωθητικές συνθέσεις».

Για την Προεδρική Εκλογή, είπε πως οι 120 βουλευτές για την παρεμπόδισή της «δεν είναι δεδομένοι, αλλά ούτε και ανυπέρβλητο εμπόδιο». Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, για το ίδιο ζήτημα, εκτίμησε πως δεν είναι πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, σημειώνοντας πως αυτό «το έχει συνειδητοποιήσει πρώτη απ’ όλους η κυβέρνηση». Για αυτό το λόγο δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία, όπως σημειώνει, «γνωρίζει πως όσο παραμένει στα πράγματα, η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη».

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.