Δεκαπενταύγουστος στη «σκιά» του κορονοϊού

Η Ελλάδα γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου με την αγωνία για την πορεία του κορονοϊού και τη θλίψη από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές .

Μεγάλη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την εξέλιξη της πανδημίας τις ημέρες αυτές, καθώς λόγω της γιορτής του 15Αύγουστου, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να δούμε εκτόξευση των κρουσμάτων.

Αιτία, η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και οι συγκεντρώσεις που συνεπάγεται η θρησκευτική γιορτή.

Σε πολλά νησιά του Αιγαίου -Τήνος, Πάρος, Πάτμος – τα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας, την Παναγία Σουμελά, σε πόλεις και χωριά ανά την Επικράτεια, σε εκκλησίες αφιερωμένες στην Κοίμησή της, οι πιστοί προσέρχονται στους ναούς για να προσκυνήσουν.

Οι μάσκες, οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ο προκαθορισμένος αριθμός πιστών ανά ναό θα συνοδεύσουν και εφέτος τον εορτασμό, με βάση τις τελευταίες αποφάσεις.

Στα μεγάλα προσκυνήματα της Παναγίας απευθύνεται έκκληση στους πιστούς να μην παρατηρηθεί συγχρωτισμός μέσα και έξω από τους ναούς. Η ίδια έκκληση απευθύνεται και για τους εορτασμούς στις περιοχές όπου παραδοσιακά αυτές τις ημέρες στήνονται πανηγύρια.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν αδειάσει και χιλιάδες πολίτες είτε λόγω της γιορτής είτε λόγω διακοπών έχουν πάει σε επαρχιακές πόλεις και νησιά και ο κίνδυνος μεγαλύτερης μετάδοσης της ασθένειας είναι ορατός.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους το επόμενο τριήμερο υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να ξεπεράσει τις πέντε ή έξι χιλιάδες, με αποτέλεσμα να πιεστεί και το σύστημα υγείας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.