Βαρουφάκης: «Παραδίδω τον Στουρνάρα στην κρίση του λαού»

Σε όσα του καταλόγισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης  μέσω της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ».

Ο Γιάννης Στουρνάρας κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι με δική του πρωτοβουλία πήγε στην Εκτελεστική Eπιτροπή της ΕΚΤ και τους είπε ότι είναι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας.

«Τι μπορούσα να κάνω εγώ; Είπα στον κ. Ντράγκι “μην τον ακούς” και τον παρακάλεσα να μας δώσει δέκα μέρες. “Πώς να μην τον ακούω, αφού είναι υπουργός Οικονομικών της χώρας σας;”, μου απάντησε ο κ. Ντράγκι και ακριβώς μετά από αυτή τη συνάντηση αποφασίστηκε για την Ελλάδα η διακοπή του waiver (της έκτακτης διαδικασίας χρηματοδότησης)», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά Στουρνάρα ότι έστελνε επιστολές στην κυβέρνηση για τον Βαρουφάκη. «Τι άλλο να έκανα; Έπαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα: «μαζέψτε τον!»», είπε και σημείωσε «Το Σύμπαν συμφωνεί ότι η Τράπεζα της Ελλάδος μάς κράτησε στο ευρώ. Μην ξύνετε πληγές…»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος εξήγησε (real.gr) ότι ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσε ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Και σημείωσε με έμφαση: «Ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φρανκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικάΥπΟικ και κατόπιν) διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μη με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το άρθρο-απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στον Γιάννη Στουρνάρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του προσεχούς Σαββατοκύριακου, την οποία ο πρώην υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε στο twitter:

Ο Στουρνάρας για τον Βαρουφάκη: Είχα πει στον Ντράγκι να μην τον ακούει – ΒΙΝΤΕΟ – http://www.enikos.gr/politics/413872,O-Stoyrnaras-gia-ton-Baroyfakh-Eixa-pei-ston-Ntragki-na-mhn-ton-akoyei-BINTEO.html 

Η απάντησή μου στον Γ. Στουρνάρα στην του Σαββάτου. Ως τότε ας επεκτείνουν την Πτώχευση προσποιούμενοι ότι την απέτρεψαν!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. ΔΙΚ

    Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΣ ΚΟΝΤΡΟΛ ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ;; ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ;; ΜΠΑΑΑ.