Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Οι νικητές της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού

Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών μετείχαν στον  39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και απόλαυσαν τη μαγεία του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Περισσότεροι από 45.000 δρομείς συμμετέχουν σε όλες τις αποστάσεις, και πολλές ακόμη χιλιάδες κατά μήκος της διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι πρώτοι τερματισμοί στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν από τους τρεις αθλητές με χειρήλατα που μετείχαν στα 10χλμ. ΟΠΑΠ. Μέλη της ομάδας ΙΩΝΑΣ τερμάτισαν παρέα και κέρδισαν το χειροκρότημα των φίλων στις εξέδρες.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι marathonios_1_8.jpg

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας των 10χλμ ήταν αυτός που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με νικήτή τον  αθλητή της Αναγέννησης Λαμίας Μάριο Αναγνώστου

Στο μεγάλο ραντεβού για τους μαραθωνοδρόμους το πρωί της Κυριακής  νικητές αναδείχτηκαν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και η Βασιλική Κωνσταντοπούλου.

Ο Πιτσώλης νικητής με ανατροπή στο τελευταίο χιλιόμετρο του Μαραθωνίου δρόμου των  42χλμ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι untitled_7.jpg

Τρίτος πέρυσι, αλλά πρώτος εφέτος, ο 29χρονος Χαράλαμπος  Πιτσώλης, έφθασε στον θρίαμβο, με μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα. Με ανεξάντλητες δυνάμεις, πλησίαζε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ένιωθε λες και μόλις είχε ξεκινήσει. Στο 30ο χιλιόμετρο ο πρωταθλητής του «ΓΑΣ Ο Ιλισσός», μόλις και έκλεινε τη δεκάδα. Κοντά δυο λεπτά πίσω από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) που κρατούσε το προβάδισμα για πολλά χιλιόμετρα. Κατάφερε τα  τελευταία χιλιόμετρα  να προσπεράσει  τους συναθλητές του και έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 2:23.44.  Ο μεγάλος νικητής και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, δήλωσε μετά τον τερματισμό: «Αφιερώνω τη νίκη στο γιό μου που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες», είπε. Και πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στον Μαραθώνιο».

Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος,  μεγάλη μορφή του Μαραθωνίου στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, νικητής πέρυσι με ρεκόρ αγώνων 2:16.49, πρωταθλητής Ελλάδας τέσσερις φορές στη συνέχεια (2017, 2018, 2019, 2021), αθλητής που διακρίνεται και πέρα από τα σύνορα, τερμάτισε δεύτερος σε 2:24.45 και ο Πιτσώλης έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ενώ οι χιλιάδες φίλαθλοι τον αποθέωσαν όπως αγκάλιασε και τον τρίτο αθλητή τον Κωνσταντίνο Σταμούλη (ΓΑΣ Αγρινίου, 2:25.37)

Την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών, πήρε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 3659451_252863_351603-1024x709.jpg

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου του ΑΠΚ Νεάπολης έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 2.46.00, επίδοση που αναμένεται να τη φέρει στις 20 κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Η επιτυχία της νεαρής αθλήτριας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, μόλις πριν από δύο χρόνια, είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. «Είναι λες και ζω ένα όνειρο», ήταν οι πρώτες κουβέντες της 26χρονης αθλήτριας μετά τον τερματισμό της. Η Ελληνίδα δρομέας, απήλαυσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού όταν έκοψε την κορδέλα του τερματισμού, για να νικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα της, στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) που για ακόμη μία φορά θα βρεθεί στο βάθρο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η έμπειρη δρομέας τερμάτισε σε 2:50.25 και με τη σημερινή της νίκη κατάφερε να κάνει το double σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο, αφού κατέκτησε και τους δύο τίτλους μέσα στο 2022.

Η Ουρανία Ρεμπούλη, του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, επέστρεψε στους αγώνες και στο βάθρο αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα στις γυναίκες. Με χρόνο 2:50:42 εισήλθε ως τρίτη στο Καλλιμάρμαρο και απόλαυσε το χειροκρότημα του πλήθους.

Ο Λαμιώτης Μάριος Αναγνώστου πρώτος με ρεκόρ διαδρομής στα 10 χιλ.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι anagnostou.jpg

Η γιορτή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών ξεκίνησε με τα 10χλμ. ΟΠΑΠ στο κέντρο της Αθήνας Ο Μάριος Αναγνώστου τερμάτισε πρώτος με χρόνο 00:30:08. Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν η πρώτη γυναίκα της διαδρομής.

Ο Μάριος Αναγνώστου έδειξε πως είναι στην καλύτερη κατάσταση επικρατώντας για πρώτη  φορά στην καριέρα του στην απόσταση με 30.08 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων και επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κατάσταση. Ο αθλητής είναι ανερχόμενος κι έχει δείξει από πέρυσι πως μπορεί να έχει βελτίωση στη σεζόν. Ο Αναγνώστου έκανε δύο τις νίκες του στη διοργάνωση, αφού το 2019 είχε επικρατήσει στα 5χλμ.

“Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για αυτή την όμορφη γιορτή. Εγώ το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ αυτό που έγινε σήμερα. Έτρεχα πάντα το πεντάρι. Είδα πάρα πολύ κόσμο έξω στο δρόμο αλλά και στο στάδιο φέτος που επιχείρησα το δεκάρι. Συγχαίρω όλους τους συναθλητές μου και εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους τρέχουν και αύριο και ιδιαίτερα στον Κώστα Σταμούλη που κάνει το ντεμπούτο του στη Μαραθώνια διαδρομή”, είπε ο Μάριος Αναγνώστου.

Ο αθλητής από το πρώτο χιλιόμετρο ανέβασε ρυθμό και διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας από τον Παναγιώτη Πετρουλάκη, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 31.05.

Η τριάδα των Ανδρών έκλεισε με τον Ντάνιελ Πέτσεκ με 32.18. Ο Γιώργος Τάσσης, νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την παρουσία του, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Πρωτιά για την Μαρινάκου στις γυναίκες στη διαδρομή των 10χιλ.

Η Αναστασία Μαρινάκου του Παναθηναϊκού πήρε από την αρχή το προβάδισμα στον αγώνα 10 χλμ ΟΠΑΠ στις γυναίκες. Ή ίδια την χαρακτήρισε «φανταστική» την κούρσα που έκανε και…μάλλον, δίκιο είχε. Όταν μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήξερε πως ήταν πολύ κοντά στο να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ αγώνων, και τα κατάφερε: τερμάτισε σε χρόνο 33:38, και βελτίωσε τη δική της επίδοση, που κράτησε ένα χρόνο με 34:32 (13/11/21). «Ο κόσμος μου έδινε φτερά στα πόδια. Το να τερματίζεις σε αυτό το Στάδιο είναι μια μοναδική στιγμή. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να σημειώσω αυτή την επίδοση καθώς τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισα ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στη διάρκεια όμως της κούρσας κατάλαβα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενη για το φανταστικό αγώνα μου», σημείωσε μετά τον αγώνα η Αναστασία Μαρινάκου .

Δεύτερη ήταν η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας) με 35:00.

Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) τερμάτισε στη τρίτη θέση με 35:16.

Κολιός και Κάσσου, νικητές στα 5 χιλιόμετρα

Ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων και η Μαρία Κάσσου του Παναξιακού, ήταν οι νικητές στον αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτων. Ο νεαρός δρομέας, κάλυψε την απόσταση σε 14 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, ενώ η Κάσσου, τερμάτισε μετά από 16 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.