Απεργιακές κινητοποιήσεις πρωί και απόγευμα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή

Aπεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα εκατοντάδες εργατικά σωματεία, συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ναυτεργάτες, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων’

Η ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία των ΜΜΕ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 14:00 μέχρι τις 16:00. Εκπαιδευτικοί και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις  και απεργούν μετά τις 10 το πρωί προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις .

Συγκεντρώσεις  πρωί και απόγευμα

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα στις 10:30, ενώ οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται σε αυτό δίνουν ραντεβού και για τις 17:00 το απόγευμα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Η ΑΔΕΔΥ είχε ανακοινώσει συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί, ωστόσο συμμετέχει και σε αυτή του Εργατικού Κέντρου στις 18:00.

Στη Λαμία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση  στις 10.30 το πρωί στην πλ. Ελευθερίας  ενώ το  Εργατικό Κέντρο Π.Ε  Φθιώτιδας  καλεί σε συγκέντρωση το απόγευμα στην πλ. Διάκου.

ΠΝΟ: Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση παρά την  απαγόρευση

Θα  συμμετάσχουν  στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, οι ναυτεργατες  παρότι κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021).

 Η  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ),  κάλεσε τα μέλη της σε περιφρούρηση της απεργίας.

“Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας” αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) η οποία απευθύνει κάλεσμα στους ναυτεργάτες να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “BLUE STAR PAROS”.

Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων” ανέφερε σε άλλη ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία απευθύνει κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Το γεγονός ότι παρά την απεργία στα λιμάνια που έχει εξαγγελθεί, οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ενημερώνουν ψευδώς τους επιβάτες ότι τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά, προκαλώντας έτσι οι ίδιες την ταλαιπωρία τους από το πρωί, κατήγγειλαν επιβάτες σε πρωινά ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών.  Aποφεύγοντας να πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού διευκρίνισαν ότι δεν τα έχουν με τους ναυτεργάτες για την ταλαιπωρία  αλλά  με τις εταιρείες για την έλλειψη ενημέρωσης.

 Σύγκρουση κυβέρνησης αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή

Απέναντι στην αντιπολίτευση, εντός Βουλής, και στον κόσμο της εργασίας που -εκτός Βουλής- θα εκφραστεί με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων θα βρεθεί σήμερα η κυβέρνηση, καθώς τίθεται σε ψηφοφορία το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης θα γίνει στο κορυφαίο επίπεδο αφού το νομοσχέδιο θα στηρίξει με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την κατάργηση του όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα αναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας και την καταψήφισή του θα ζητήσουν  η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.