Απεργία ΑΔΕΔΥ: Παράνομη… μέχρι τις 10 το πρωί για εκπαιδευτικούς, ΜΜΕ

Παράνομη έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία της ΑΔΕΔΥ σε ό,τι αφορά την συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αναλυτικότερα το δικαστήριο , έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία. Ωστόσο η απόφαση αυτή δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία, καθώς ήδη από νωρίς η ΟΛΜΕ είχε ανακοινώσει ότι έχει ζητήσει να εξαιρεθούν όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τροποποιούν το απεργιακό πρόγραμμα ώστε να διευκολύνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην απόφασή της για τις πανελλήνιες 2021 και την ταυτόχρονη διεξαγωγή της απεργίας η ΟΛΜΕ σημειώνει: «Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναλογιζόμενο όσα υπέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας όλο αυτό το διάστημα και δηλώνοντας εμπράκτως για μία ακόμα φορά τη στήριξή μας στον  δύσκολο αυτόν αγώνα που δίνουν, καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία της 16ης Ιουνίου και στην απεργιακή συγκέντρωση (11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος) όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, εκτός από όσους και όσες εμπλέκονται στις διαδικασίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων».

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έρχεται σε συνέχεια της πρωτοφανούς απόφασης της υπουργού Παιδείας να καταθέσει αγωγή κατά της απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ , επικαλούμενη τις Πανελλαδικές Εξετάσεις .

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης,  εξαπέλυσε επίθεση σε συνδικάτα, απεργούς και αντιπολίτευση συνδέοντας επίσης τις αυριανές κινητοποιήσεις με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.