Ανοίγει η ΕΡΤ! Το ΣτΕ αναστέλλει προσωρινά την Υπουργική απόφαση

Να «παγώσει» η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο της ΕΡΤ αποφάσισε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνοντας μερικώς δεκτή την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ. Πρόκειται για μια προσωρινή λύση   αλλά και μια πρώτη νίκη των εργαζόμενων και του πρωτοφανούς κινήματος αλληλεγγύης ενάντια στο πραξικοπηματικό ‘μαύρο’ στη Δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας διατάσσει τον υπουργό Οικονομικών για την ανάληψη των αναγκαίων μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης τηλεοπτικών εκπομπών από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Οι προϋποθέσεις που βάζει:
-Να φύγει άμεσα το μαύρο από τις οθόνες.
-Να οριστεί νέα διοίκηση από αρμόδια επιτροπή σε άμεσο χρόνο, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ.

Βέβαια ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποια    οργανωτικά μέτρα απαιτούνται, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι «ανοίγει η ΕΡΤ» και δεν ισχύει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η Υπουργική απόφαση. Η απόφαση αυτή η οποία ανακοινώθηκε  ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών  αναμένεται να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων των οποίων οι σχέσεις βρίσκονται σε οριακό  σημείο και από μια άποψη τους βγάζει όλους από τη δύσκολη θέση…

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.