Ανακοινώθηκαν οι βάσεις, έπεσε η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας – Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες

Μετά προβλημάτων ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις, αφού η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα των υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξε, ωστόσο, λίγα λεπτά μετά έπεσε η σελίδα, δίνοντας παράταση στην αγωνία των 100.000 περίπου υποψηφίων που διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την ώρα που οι μαθητές περίμεναν να δουν πώς τα πήγαν, η σελίδα του υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία της δεν είχε αποκατασταθεί έως το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Ποιες σχολές έπεσαν, ποιες ανέβηκαν 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, του υπουργείου Παιδείας το 77% των υποψηφίων είναι επιτυχόντες. Εκ των υποψηφίων που πέτυχαν στις φετινές Πανελλαδικές, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% είναι αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων. 

Σε γενικές γραμμές, σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%.

Το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

ΒΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2018 ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2019 ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2018 ΕΠΑΛ

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% 2019 ΕΠΑΛ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΕΕ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι καταστάσεις που αναρτώνται στα Λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αναρτώνται στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Δείτε πίνακα με τα στατιστικά των συμμετεχόντων

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι φέτος ο αριθμός εισακτέων στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται στους 77.970, ενώ τα αποτελέσματα Βάσεων 2020 έχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο χάρτης της Ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα έχει πλέον αλλάξει, αφού δεν υπάρχουν ΤΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ 

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ 10% 2019

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ 2018

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ 2019

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟ

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματά τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.