Ένταση και χημικά στην πορεία των συνταξιούχων μπροστά στου Μαξίμου

Ένταση επικράτησε μπροστά από την Ηρώδου Αττικού όπου κατέληξε η πορεία των συνταξιούχων, με χρήση χημικών από τα ματ   για να εμποδίσουν τους συνταξιούχους  να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό  με στόχο αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού και  κάποιοι συνταξιούχοι επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, ώστε να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση ηρέμησε καθώς οι συνταξιούχοι αποχώρησαν αφού πρώτα αρνήθηκαν την πρόταση να μεταβεί αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου και να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Τόσκας: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Να σημειωθεί ότι η χρήση χημικών από άντρες των ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το περιστατικό, ζητώντας του την απαγόρευση της χρήσης δακρυγόνων εναντίον εργαζομένων και συνταξιούχων.

Διαβάστε ακόμη

Πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο Μαξίμου

syntaxioyxoi-kinhtopoihsh-3-10-111475488485

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. α.Στεργιου

    Nα τους χαιρόμαστε τους Αριστερολεβέντες…