Ελπίδα του λαού το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Του Βασ. Κυριακάκη

1) Ξεχωρίζουν σημαντικά διαφορετικά στοιχεία στο πολιτικό κλίμα αυτών των εκλογών συγκριτικά με το παρελθόν. Έχουν καταρριφθεί στη συνείδηση του λαού οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Πέφτει στο κενό κάθε προσπάθεια διχαστικού κλίματος που επιχειρεί κυρίως η Ν.Δ. Κυριαρχεί η ελπίδα για πολιτική αλλαγή! Όσο και να ακούγεται οξύμωρο, η κοινωνία να προσπαθεί να επιβιώσει και παρ’ όλα αυτά να χαμογελά, εντούτοις συμβαίνει. Και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι μια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιμετώπισε την αρνητική προπαγάνδα που αναπαράγουν τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως η Ν.Δ., δημιούργησε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πολιτική, οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και συζητά πάνω σε αυτό. Αυτό το πρόγραμμα είναι η ελπίδα του λαού και η εφαρμογή του είναι η προτεραιότητά μου ως υποψηφίου στον Νομό Φθιώτιδας.

 

2) Όπως ανέφερα και παραπάνω, η βάση είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και αυτά τα «απλά» μέτρα θα χρειαστεί συνειδητή, επίμονη και ολόψυχη προσπάθεια για να υλοποιηθούν και να αποφέρουν καρπούς. Και αυτό γιατί η ανθρωπιστική κρίση είναι σε εξέλιξη και η αποτροπή της αποτελεί καθήκον, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να επιβιώσουν και να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Υπάρχει όμως και αναγκαιότητα μεγάλων πρωτοβουλιών που θα οικοδομήσουν όρους ουσιαστικής αλλαγής, θα επηρεάσουν θετικά και προωθητικά την ψυχολογία του λαού μας και θα προσδώσουν ηθικό και πολιτικό βάρος στην προσπάθεια μας:

– Έλεγχος και απονομή δικαιοσύνης για όλο το σύμπλεγμα διαπλοκής και διαφθοράς στη χώρα μας καθώς και για την καταστροφική πορεία στην οποία οδηγήθηκε ο λαός μας.

– Από τώρα οικοδόμηση ενός κράτους προς όφελος του πολίτη και όχι της γραφειοκρατίας, των πελατειακών μηχανισμών και των παρασιτικών συμφερόντων.

– Απεύθυνση σε όλους τους Έλληνες πολίτες, στους Έλληνες μετανάστες και σε κάθε δημιουργική και υγιή δύναμη του τόπου για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

 

3) Έχοντας να αντιμετωπίσουμε σαν αριστεροί βουλευτές τόσο τη διάλυση του κοινωνικού ιστού όσο και την απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασία και των θεσμών από τις τροικανές κυβερνήσεις, η προσπάθειά μας επιχείρησε να συνδυάσει την ενεργητική παρουσία και συμπόρευση με τα κινήματα των πολιτών, την συνεργασία με κοινωνικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις κάθε είδους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπός να μεταφέρουμε και εντός της Βουλής τα αιτήματα και διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, να ελέγξουμε αποτελεσματικά και να αποκαλύψουμε τις μνημονιακές κατευθύνσεις, αλλά και να επεξεργαστούμε και τις αναγκαίες μελλοντικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Θέλω να πιστεύω, αξιολογώντας τη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μου, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου ανταποκρίθηκα ικανοποιητικά στον στόχο αυτόν και τόσο ατομικά όσο και συλλογικά χτίσαμε γέφυρες συνεργασίας με ανθρώπους, κινήματα και φορείς που θα αξιοποιηθούν άμεσα στον αγώνα που αναλαμβάνουμε να δώσουμε.

Βασίλης Κυριακάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα

avgi.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.