Αποπομπή του εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής» Χαρ. Γιώτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Την αποπομπή του εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής»  Χαράλαμπου Γιώτη    για αντιθεσμική συμπεριφορά και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των περιφερειακών συμβούλων  ψήφισαν  όλες οι  παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  Στερεάς στη σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση.

 Η συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη  ξεκίνησε με ένταση με αφορμή  το αίτημα που συνυπογράφουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης να σταματήσει να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ο Χαράλαμπος Γιώτης της παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Στερεά Ελλάδα» που στηρίζεται  από την Χρυσή Αυγή  μετά την καταδικαστική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για την εγκληματική οργάνωση.

Ο Περιφερειάρχης   Φάνης  Σπανός ανέφερε  πως η καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ανακούφισε το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και σημείωσε πως ταυτόχρονα τέθηκε θέμα περί συμμετοχής ή μη των εκλεγμένων εκπροσώπων παρατάξεων που εκπορεύονται από τη “Χρυσή Αυγή” και  τα αντίστοιχα ερωτήματα έχουν τεθεί στη Νομική Υπηρεσία .

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Χ. Γιώτη ο οποίος αρνήθηκε ότι είναι εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αλλά εκλεγμένος εκπρόσωπος   περιφερειακής παράταξης. Με προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, χαρακτήρισε παράνομη και παράτυπη τη διαδικασία, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμη και σε αλαλάζοντες μπολσεβίκους, συμμορίτες και αναρχοάπλυτους απειλώντας και εκστομίζοντας    προσβλητικές φράσεις προς το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων.

Με επιστολή -απάντηση προς τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου,   τον Περιφερειάρχη  τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος και τους λοιπούς Περιφερειακούς συμβούλους ο κ. Γιώτης δηλώνει ότι θα παραμείνει στο Π.Σ μέχρι τη λήξη της θητείας του τονίζοντας “ΕΊΜΑΙ ΕΔΏ… , ΘΑ ΕΊΜΑΙ και δεσμεύομαι να σας πονάω χωρίς έλεος, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας που μου ανέθεσε δια της ψήφου του ο λαός της Στερεάς Ελλάδος ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΊΣ”.

Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού υπερψηφίστηκε πρόταση για την αποπομπή Γιώτη από τη συνεδρίαση για λόγους ανάρμοστης συμπεριφοράς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Από την πρόταση Σπανού διαφοροποιήθηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Κυρμανίδης, και οι σύμβουλοι της παράταξης Γκλέτσου Αγγελοπούλου- Παπανικολάου Σοφία -Αντιπρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου και σύμβουλος Φθιώτιδας- και Κοροπούλη-Κατσιμίχα Βασιλική, σύμβουλος Βοιωτίας, οι οποίοι ψήφισαν “παρών”.

Διαβάστε ακόμη

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά: Αποπομπή μέλους της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.