Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά: Αποπομπή μέλους της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με έγγραφο που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» ζητά την αποπομπή από αυτό του μέλους της ΧΑ.

Μετά και την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση των νεοναζί δεν μπορεί να συνεχιστεί η αντιμετώπισή τους σαν δήθεν πολιτικός χώρος.

Το πλήρες κείμενο που κατατέθηκε είναι το εξής:

Προς: 1. Πρόεδρο περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς, κ. Σανίδα Ηλία

Κοιν: 1. Περιφερειάρχη Στερεάς , κ. Σπανό Φάνη

2. κ.κ. Περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς

Αίτημα:

Αποπομπή του μέλους της Χ.Α. από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς.

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 με την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, προκύπτει αυτονόητα ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις αιρετών σε συμβούλια. Με βάση το νόμο 3852/2010 άρθρο 237 και 4555/2028 άρθρο 130 αυτοδίκαια επέρχεται η παύση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης από μέλη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων με τις διαδικασίες που ορίζονται. Άρα, χάνουν και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του.

Κατόπιν αυτού, καλούμε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Χαράλαμπο Γιώτη με το ψηφοδέλτιο «Ελληνική Αυγή για την Στερεά Ελλάδα» ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α. ή ότι έχει ανεξαρτητοποιηθεί από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση. Υπάρχουν πρακτικά του συμβουλίου με τις φασιστικές αντιλήψεις του και δημόσιες δηλώσεις του στις οποίες επικαλείται τη συμμετοχή του και στήριξή του στην εγκληματική οργάνωση. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός νυν ή πρώην μέλους της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Στερεά Ελλάδα» που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις.

Για την

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑΣ»

Η περιφερειακή σύμβουλος

Πολυζώη Νίκη

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.