Πυρκαγιά στις Κεχριές: Πολλές διάσπαρτες εστίες, με διαρκείς αναζωπυρώσεις-εκκενώθηκαν οικισμοί

Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, δασική έκταση στις Κεχριές Κορίνθου, με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, αλλά και στην πύλη του στρατοπέδου όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί και πολλά ακόμη που κινδυνεύουν από τις φλόγες. Ήδη έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί αλλά και δυο κατασκηνώσεις. 

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής με εντολή της πυροσβεστικής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, καθώς και μία πολιτική και μία στρατιωτική κατασκήνωση. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Νανόπουλος έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.Οι πολίτες μεταφέρθηκαν με κάθε τρόπο σε παραλιακή περιοχή..

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει ένα κύριο μέτωπο της φωτιάς, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύει η ένταση των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ. Η κυκλοφορία στην Π.ΕΟ Ισθμού – Επιδαύρου έχει διακοπεί και τα αυτοκίνητα εκτρέπονται.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.