Γ. Σαρακιώτης: «Αποφασιστικότητα, αποτροπή και ενότητα η απάντηση στην Τουρκία»

Η κατάσταση στο Αιγαίο δυστυχώς, έχει φθάσει σε οριακό σημείο και η κυβέρνηση δε μπορεί να συνεχίσει να προσποιείται ότι δεν υφίσταται πρόβλημα, μη συγκαλώντας το ΚΥΣΕΑ και ακολουθώντας προσωπικές στρατηγικές.

Μπροστά στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν υπάρχει περιθώριο για μικροπολιτικούς τακτικισμούς και μυστικές συναντήσεις, οι οποίες στέλνουν λάθος μηνύματα, όπως είδαμε πρόσφατα με την ατυχή τριμερή του Βερολίνου.

Σήμερα πληρώνουμε τη μεγαλομανία και το μαξιμαλισμό της Τουρκίας του Ερντογάν, αλλά και τα λανθασμένα μηνύματα φοβικότητας και υποχωρητικότητας, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. έστειλε από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε, τόσο διά ζώσης όσο και τηλεφωνικά, να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στον κ. Ερντογάν, με αποτέλεσμα αυτή να εξελίσσεται πλέον σε επιθετικότητα και απροκάλυπτο αναθεωρητισμό. Αντ’ αυτού, επέλεξε να «κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί» ανακοινώνοντας ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέϊς «το πήρε ο άνεμος», όταν παραβίασε ανήμερα της Επετείου των Ιμίων την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ στη συνέχεια ακύρωσε και την ετήσια άσκηση «Καταιγίδα», με πρόσχημα την πανδημία, σαν οι Ένοπλες Δυνάμεις να σταματούν να επιχειρούν όταν υπάρχει υγειονομική κρίση.

Στην εξωτερική πολιτική δε συγχωρούνται λανθασμένες εκτιμήσεις, όπως ότι «η Τουρκία είναι απομονωμένη», καθώς επ’ αυτών στηρίζεται η χάραξη της εθνικής στρατηγικής. Δε συγχωρείται επίσης να εμφανιζόμαστε ως «προβλέψιμοι» και «δεδομένοι» έναντι των εταίρων μας, ούτε να χειριζόμαστε τόσο κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα με όρους επικοινωνίας.

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε προχωρήσει, ενώ η Ελλάδα βρισκόταν εντός προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, σε στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς υπέρογκα κόστη. Μεταξύ άλλων προβήκαμε στην προμήθεια των αναβαθμισμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3-ORION, στη συμφωνία για την αναβάθμιση των F16 σε Viper και στην παραλαβή των 71 ελικοπτέρων Kiowa για την Αεροπορία Στρατού. Στον αντίποδα, η σημερινή κυβέρνηση, με δημόσια οικονομικά σε σαφώς καλύτερη κατάσταση και την τουρκική επιθετικότητα στο κόκκινο, αποφεύγει και αδυνατεί να ολοκληρώσει συμφωνίες αναβάθμισης της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει συνειδητά επιλέξει τη στάση της παθητικότητας και της στασιμότητας, αλλά οφείλουμε να της υπενθυμίσουμε ότι «οι καιροί ου μενετοί».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.