Μητσοτάκης από Σάμο: Όποιος δεν παίρνει άσυλο θα επαναπροωθείται στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Σάμο και μίλησε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για το προσφυγικό. Τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί καλύτερα τα κοινοτικά κονδύλια και πως θα αλλάξει η διαδικασία  ασύλου.

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα υποστηρίξει τα νησιά που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού προβλήματος έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.  Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και τοπικά στελέχη τκαι υποψήφιοι της ΝΔ.  ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η αποσυμφόρηση αυτή «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα». «Για να γίνει αυτό», πρόσθεσε, «είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Κέντρου Υποδοχής στη Σάμο, κάνοντας λόγο για «εικόνα η οποία σίγουρα δεν τιμά το νησί, αλλά δεν τιμά και την ευρωπαϊκή παρακαταθήκη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». «Δεν είναι δυνατόν»,πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέτει τόσους πόρους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, και η εικόνα να παραμένει αυτή που μόλις αντίκρισα. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες».

«Θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα»

«Θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα, που αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «οι πολιτικές της νησιωτικότητας δεν εξαντλούνται μόνο στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. ή στα μεταφορικά ισοδύναμα. Είναι πολιτικές που έχουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος και πλάτος, αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Και βεβαίως αφορούν την ψηφιακή μας πολιτική, η οποία σπάει με αυτόν τον τρόπο το φράγμα της απομόνωσης των νησιών, και ειδικά των μικρών νησιών». Νωρίτερα, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε μονάδα καλλιέργειας Ορχιδέας, και συνεχάρη τον ιδιοκτήτη για τη δραστηριότητα του που είναι πρωτίστως εξαγωγική. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική στις εξαγωγές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Στη συνλεχεια  ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πυθαγόρειο, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε με σκωπτικό τρόπο την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραμείνει στις Βρυξέλλες κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής. «Δεν  μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιλέγει να αποχωρήσει από μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για να μιλήσει  σε μια κομματική εκδήλωση. Είναι πρωτοφανές αυτό, πρόκειται για ένδειξη πανικού. Μέχρι τις 7 Ιουλίου είναι πρωθυπουργός και η χώρα θα πρέπει να εκπροσωπείται!», είπε.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή εντολή από το λαό, για «να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, δεν είναι ώρα για αποχή θα ζητήσω σε όλους να πάνε και να ψηφίσουν . Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλαζονεία. Η κάλπη της Κυριακής είναι άδεια» τόνισε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment