Τσίπρας στα περιφερειακά κανάλια: Ρεαλιστικός στόχος η ανατροπή και η νίκη (Video)

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στα περιφερειακά κανάλια Ήπειρος TV1, Star Κεντρικής Ελλάδας, Ena Channel, Κρήτη TV, Ionian TV, TRT- Δίκτυο HELLASNET, Flash TV, Δέλτα Τηλεόραση.

Η ανατροπή και η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά είναι ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των περιφερειακών καναλιών και πρόσθεσε ότι «στις 7 του Ιούλη δεν ψηφίζουμε το Κόμμα προτίμησης, ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Πρώτα η ζωή μας και η αξιοπρέπειά μας». 

«Η ΝΔ υιοθετεί και τις τρεις εμμονές του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με το 1 προς 5, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Εμείς λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό & ο ελληνικός λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη του στα Περφερειακά κανάλια.

«Είναι κατανοητό και θεμιτό οι πολίτες να έχουν μεγαλύτερες προσδοκίες κυρίως από εμάς. Σήμερα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια κυβέρνηση η οποία έδωσε τη δυνατότητα να βγούμε από τη χρεοκοπία και σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα και τους οδήγησαν σε περιπέτεια και λεηλασία» ανέφερε στη συνέντευξη ο Πρωθυπουργός.

«Το 2015 ήρθαμε για να ενώσουμε την κοινωνική πλειοψηφία σε ένα σχέδιο αποτροπής της πορείας προς την καταστροφή και την κοινωνική λεηλασία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «σήμερα ζητάμε ψήφο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια προς τα εμπρός. Να μην γυρίσουμε στις μαύρες μέρες της διακυβέρνησης Σαμαρά»

«Οι αδύναμοι οικονομικά θυμούνται ποιος τους οδήγησε στο περιθώριο, ποιος δημιούργησε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και έφερε 300.000 λουκέτα. Όλες οι κοινωνικές κατηγορίες έχουν πλήρη επίγνωση του παρελθόντος»

Για υποκρισία κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, όσον αφορά το Μακεδονικό και την επιστολή του Κώστα Καραμανλή στον Τζόρτζ Μπους. «Ο Κ. Μητσοτάκης προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά και οφείλει μία συγγνώμη στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Α. Τσίπρας, κατηγορώντας τον πολιτικό του αντίπαλο για αλαζονεία και «εκβιασμό» του ελληνικού λαού να του δώσει λευκή επιταγή αλλιώς «θα τον τιμωρήσει πηγαίνοντας σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μέσα στον Δεκαπενταύγουστο».

Στην εκτεταμένη αναφορά που έκανε στη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ότι νιώθει απόλυτα δικαιωμένος και εξήγησε πως  «σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός, της οποίας τον εναέριο χώρο επιτηρούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τούρκικα».

Για την κεντροαριστερά  ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: Πιστεύω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη για να φέρει πιο κοντά την Αριστερά, την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, αλλά και την Πράσινη Αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους. Το ερώτημα, εδώ, δεν είναι τόσο ένα ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί σε εμένα, είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί στην ηγεσία σήμερα της μετεξέλιξης του παλαιού ΠΑΣΟΚ, του σημερινού ΚΙΝΑΛ. Το ερώτημα αυτό είναι πως είναι δυνατό η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία να αγκαλιάζει τον Τσίπρα και η κα Γεννηματά να αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη;

Από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο και προσανατολισμό αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της συγκρότησης της προοδευτικής συμμαχίας να την προχωρήσει και να τη μετατρέψει σε μια σύγχρονη παράταξη, με σύγχρονους όρους, προοδευτική, Αριστερή, δημοκρατική, που θα παίξει κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας για πολλά ακόμη χρόνια, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.