ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας από τους ναζί

Σήμερα 18 Οκτώβρη 2018 συμπληρώνονται 74 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από τους γερμανούς ναζί και τους συνεργάτες τους.

Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών της Αντίστασης, τον πατριώτη μας πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη και εκείνες και εκείνους που πάλεψαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ισότητας. Θυμόμαστε και τιμούμε τον αποφασιστικό αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Δεν ξεχνάμε τη θηριωδία των ναζιστικών εγκλημάτων, τους διάσπαρτους, ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη, μαρτυρικούς τόπους, το Ολοκαύτωμα, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Μπλόκο της Κοκκινιάς, τη μαρτυρική Υπάτη, την πείνα, το σκοτάδι και τον τρόμο της Κατοχής αλλά και την Καλύβα του Στεφανή, τη νικηφόρα μάχη κατά της πείνας, τη μάχη της σοδειάς, το Γοργοπόταμο . Τιμούμε την αντιφασιστική νίκη των λαών, μία νίκη που κόστισε τη ζωή και το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στη νέα εποχή μετά την έξοδο από τα μνημόνια προβάλλονται οι νέοι αγώνες ώστε ο λαός μας να ζήσει με αξιοπρέπεια κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Παράλληλα η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη στις μέρες μας και η παρουσία του εγκληματικού νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στον τόπο μας δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης. Η απάντηση στους νοσταλγούς του ναζισμού δεν μπορεί παρά να δοθεί από έναν διαρκή, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό αγώνα, ενάντια σε κάθε λογής αρνητές ή νοσταλγούς, ενάντια στην ψευδεπίγραφη θεωρία των «δύο άκρων», ενάντια στον συντηρητισμό και τις αναχρονιστικές ιδέες, ενάντια σε όσους διολισθαίνουν διαρκώς σε ακροδεξιά ρητορεία και στον σκοταδισμό, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή και σε άλλα ναζιστικά μορφώματα.

Ποτέ Ξανά Φασισμός!

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.