ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φθιώτιδας: Βάζουν από τα παράθυρα τους απόφοιτους των κολεγίων

Πιστή στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, στην προκειμένη περίπτωση των ιδιοκτητών κολλεγίων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που κατέθεσε εν κρυπτώ και εκπρόθεσμα και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς υποχρεώνει το ΤΕΕ και άλλα επαγγελματικά επιμελητήρια να εγγράφουν ως μέλη αποφοίτους κολεγίων, χωρίς να ελέγχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Δεν είχαμε αμφιβολία για το πώς αντιμετωπίζει τους επιστήμονες της χώρας η κυβέρνηση των «αρίστων». Έτσι εννοεί η κυβέρνηση την αξιοκρατία και τη «στήριξη στη μεσαία τάξη»: με την επαγγελματική της υποβάθμιση!

Πλέον, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων (μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.ά.) θα υποσκελίζονται από αποφοίτους κολεγίων τριετούς φοίτησης οι οποίοι, σε αμφίβολες κατά κανόνα συνθήκες, αποκτούν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

Ειδικά για τους μηχανικούς, η μεθόδευση αυτή υποβάθμισης του επαγγέλματός τους δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο και για τη δημόσια ασφάλεια αφού κριτήριο για σπουδές και εύρεση δουλειάς γίνεται η δυνατότητα πληρωμής ή όχι διδάκτρων στα κολέγια. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα δημοσίου συμφέροντος, ποιότητας κατασκευών, μελετών, υγείας και ασφάλειας των πολιτών. Όλα λοιπόν θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο, έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν. Είναι αυτονόητη η στήριξη από μέρους μας κάθε προσπάθειάς τους για την υπεράσπιση των δίκαιων και έννομων συμφερόντων τους και υπεράσπισης των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων απέναντι στα αδιαβάθμητα ιδιωτικά κολέγια.

Τέλος, καλό θα είναι τα γνωρίζουν αυτά γονείς και μαθητές, για να μην παρασύρονται σε επιλογές που θα τους κοστίσουν τόσο σε χρήματα όσο και στην ποιότητα εκπαίδευσης.

Πρώτιστο καθήκον του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου για όλους τους Έλληνες και όχι η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Αυτό θα είναι το καθήκον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.