Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗς ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΣΤΑΣΗΣ -ΓΙΑ ΤΗΝ 77Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

25 Νοεμβρίου 1942 ανατινάζεται η γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου σημάδεψε τη ροή των γεγονότων ως μια κορυφαία πράξη ηρωισμού, ενότητας και αντίστασης, ως ένα διαχρονικό και παγκόσμιο σύμβολο των αγώνων για ελευθερία. Αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή του εθνικοαπελευθερωτικού και αντιφασιστικού αγώνα και καταγράφηκε ως σύμβολο και πηγή έμπνευσης στον καθημερινό αγώνα ενάντια στον κάθε μορφής σύγχρονο φασισμό.

Η ιστορική στιγμή της ανατίναξης της γέφυρας μαζί με την ίδρυση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη και τις διαδηλώσεις ενάντια στην επιστράτευση αποτέλεσαν τον σπινθήρα για την πιο μαζική αντίσταση ενάντια στο φασίστα κατακτητή, τέτοια που όμοιά της δεν γνώρισε ολόκληρη η Ευρώπη.

Σήμερα, 77 χρόνια μετά, τιμούμε τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι βάδισαν στο δύσκολο δρόμο της λαϊκής ενότητας και έδωσαν τον ανυποχώρητο αγώνα για ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία – κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Γοργοπόταμος κάθε χρόνο επαναφέρει και το χρέος της διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των οφειλόμενων πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας για τις θηριωδίες της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

Η 77η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου βρίσκει τη χώρα μας σε νέες συνθήκες, αφού ουσιαστικά και τυπικά από τον Αύγουστο του 2018 ξεπεράσαμε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, έχοντας βάλει τις βάσεις ενός νέου κοινωνικού κράτους μιας νέας προοπτικής ανάπτυξης της χώρας και ενός υψηλού επιπέδου σταθερότητας των διεθνών μας σχέσεων με την Ελλάδα να αποτελεί το κέντρο βάρους των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα η πολιτική μας στα χρόνια της εξόδου από την κρίση αποτέλεσε και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ενάντια στις σύγχρονες εκδοχές του εθνικισμού, του ρατσισμού και του φασισμού.

Σήμερα οι εξελίξεις βρίσκουν την κοινωνία μας μπροστά στις νέες προκλήσεις για τη δημοκρατική και προοδευτική αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας με κέντρο βάρους τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτές οι προκλήσεις οδηγούν τους αγώνες μας σήμερα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και η Οργάνωση Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ 77 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου , τιμούμε αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασηςμε το ακόλουθο πρόγραμμα:

10. 15 : Κατάθεση στεφανιού στο Άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού της Λαμίας.

11.30 : Συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση στο χώρο του εορτασμού στον Γοργοπόταμο..

13.30 : Συμμετοχή στην «Ιστορική Διαδρομή Γοργοποτάμου» από το χώρο της εκδήλωσης προς τη γέφυρα, με την ιστορική ξενάγηση για το σημαντικό αυτό γεγονός αλλά και για τα γεγονότα που ακολούθησαν…………

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 Νοεμβρίου 2019

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.