Μ-Λ ΚΚΕ: Η πραγματική αιτία για το σκληρό lockdown στη Φθιώτιδα

Η έλλειψη ουσιαστικής ενίσχυσης του Γ.Ν. Λαμίας, από την κυβέρνηση, η βασική αιτία που ολόκληρος ο νομός Φθιώτιδας βάφτηκε «βαθύ κόκκινος»

Αγανάκτηση και ατελείωτα ερωτηματικά έχει προκαλέσει η απόφαση να μπει στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο» ο νομός Φθιώτιδας και να εφαρμοστεί μια σκληρή καραντίνα που παγώνει, για άλλη μια φορά, την οικονομική και κοινωνική ζωή (σχολεία, αθλητισμός κλπ) του τόπου μας.

Σύμφωνα με τα ως τώρα, δυσεύρετα επιδημιολογικά δεδομένα των «ειδικών», σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων επικεντρώνεται στο δήμο Λοκρών ο οποίος από τις 27 Φλεβάρη βρίσκεται στην «περιοχή υψηλού κινδύνου», με την πόλη της Μαλεσίνας να είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη.

Αντίθετα ο υπόλοιπος νομός και ειδικά η μεγαλύτερη πόλη, η Λαμία, η οποία βρίσκεται σχεδόν 100χλμ μακριά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δεν αντιμετωπίζει την «εκρηκτική» αύξηση κρουσμάτων που θέλει να παρουσιάσει η κυβερνητική προπαγάνδα. Απεναντίας όπως ενημέρωσε επίσημα ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος υγείας σε σχεδόν 4.000 rapid test που έγιναν όλο τον Φεβρουάριο, ανιχνεύθηκαν μόλις 13 κρούσματα covid-19 (ποσοστό 0,33%)!

Ακόμη και στην πρώτη δειγματοληψία που έγινε την επόμενη ημέρα της εξαγγελίας των νέων κυβερνητικών απαγορεύσεων, στη Λαμία, σε σύνολο 438 τεστ βρέθηκαν μόνο 2 θετικά (ποσοστό 0,46%) με το ένα από αυτά να είναι επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι αφορμή για την επιλογή των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης δεν αποτελούν τα αμφίβολης αξιοπιστίας επιδημιολογικά δεδομένα, αφού δεν διενεργούνται μαζικά και στοχευμένα τεστ και δεν υφίσταται ουσιαστικό πλέγμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για περιστατικά covid-19. Κύριο κριτήριο δεν είναι άλλο από τις «αντοχές» του καταρρακωμένου συστήματος υγείας από τις διαχρονικές πολιτικές υποχρηματοδότησης που συνεχίζει και εντείνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Χαρακτηριστικά στον προϋπολογισμό για το 2021 προβλέπεται επιπλέον μείωση 600 εκ. ευρώ στα κονδύλια για την υγεία

Έτσι στο νοσοκομείο Λαμίας υπάρχουν μόλις 12 κλίνες ΜΕΘ-covid καθώς οι 7 νέες που προστέθηκαν πρόσφατα, μετά από ελεημοσύνη «ευαγούς» ιδρύματος της πλουτοκρατίας, αφού η κυβέρνηση δεν διέθεσε φράγκο για την ενίσχυση του, δεν έχουν λειτουργήσει. Ακόμη αναμένονται οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία τους, παρά τις κατά καιρούς επικοινωνιακές κορώνες των τοπικών κυβερνητικών στελεχών.

Αποκαλυπτική ήταν και η χθεσινή συνέντευξη του δημάρχου Λαμίας, σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των κυβερνητικών επιλογών, αποκάλυψε ότι το νοσοκομείο φτάνει κιόλας στα όριά του, αφού στη ΜΕΘ-covid είναι κατειλημμένα ήδη τα μισά κρεβάτια, με 6 ασθενείς.

Ο φόβος τους προκύπτει και από το γεγονός ότι στο νοσοκομείο, κατά το προηγούμενο μεγάλο κύμα της πανδημίας, νοσηλεύτηκαν περιστατικά και από γειτονικούς νομούς που είτε δεν διαθέτουν μονάδες ΜΕΘ (Ευρυτανία) είτε υπήρξε πληρότητα 100% των ΜΕΘ των εκεί νοσοκομείων λόγω της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας (νομοί της Θεσσαλίας).

Αυτός τελικά είναι ο μοναδικός δείκτης που καθορίζει την κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας και την κατάταξη μιας περιοχής στις αποχρώσεις του κόκκινου. Τα όρια του τσακισμένου από την υποχρηματοδότηση πολύπαθου ΕΣΥ, μιας και τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώνονται είτε είναι αμφίβολης ποιότητας είτε υποκρύπτουν τη σκοπιμότητα της δικαιολόγησης της κυβερνητικής πολιτικής.

Μια πολιτική, ακροδεξιάς νεοφιλελεύθερης κοπής, χτυπήματος του ΕΣΥ, αυταρχισμού, απαγορεύσεων και αστυνομοκρατίας που επιδιώκει να συσκοτίσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας και τις τραγικές οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες της, φορτώνοντάς τες στο λαό με το αντιδραστικό ιδεολόγημα της «ατομικής» ευθύνης.

5/3/2021

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.