Μητσοτάκης από Λαμία: Η πρώτη κάλπη βγάζει πρωθυπουργό – Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρουλάκη

 O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στη Λαμία πραγματοποίησε έναν συνοπτικό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ,  αναφερόμενος στους βασικούς στόχους για την επόμενη τετραετία, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ  ενώ επανέλαβε τη θέση του για αυτοδύναμη κυβέρνηση και σύγκρουση με τον κρατισμό.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, τόνισε ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τον τόπο, και επισήμανε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ΝΔ τήρησε τις βασικές δεσμεύσεις της προς το λαό. Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα:

«Συμμαχητές της παράταξης, καμία κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά δεν αντιμετώπισε στη θητεία της περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από τη δική μας. Τα είπε και ο πρόεδρος στη σύντομη εισαγωγή του. Από τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020, και τις διαρκείς απειλές μίας προκλητικής Τουρκίας, μέχρι την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την έφοδο της παγκόσμιας ακρίβειας, μια σειρά από μεγάλες φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, τον «Ιανό», την καταστροφική φωτιά στη βόρεια Εύβοια. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην πατρίδα αν όλα αυτά τύχαιναν σε άλλους. Θα μπορούσα, λοιπόν, εύκολα να σταθώ ενώπιόν σας, σήμερα, λέγοντας: «Λυπάμαι, δεν μπόρεσα να υλοποιήσω το προεκλογικό μας πρόγραμμα καθώς έπρεπε διαρκώς να διαχειρίζομαι μία κρίση μετά την άλλη». Κι όμως, τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019 την τηρήσαμε, φίλες και φίλοι».

Αναφερόμενος στις αστοχίες της κυβέρνησης είπε ότι με γενναιότητα αναγνώρισε τα λάθη και έκανε αυτοκριτική δίνοντας όμως και προοπτική:

«Βαδίζουμε προς τις κάλπες οπλισμένοι με ξεκάθαρους στόχους, αλλά και με ώριμα διδάγματα. Χωρίς να ξεχνάμε τα εμπόδια που περάσαμε, τα άλματα που έγιναν, αλλά θα το ξαναπώ, δίχως να κρυβόμαστε πίσω από τις αστοχίες μας.

Και ξέρω ότι σήμερα, όπως υπάρχουν πολίτες οι οποίοι πιστεύω ότι θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά, που δεν μας εμπιστεύθηκαν το 2019 αλλά τώρα πείστηκαν από το έργο μας ότι αξίζει να μας εμπιστευθούν και τώρα, έτσι υπάρχουν και κάποιοι που μας εμπιστεύθηκαν το 2019 και τώρα μπορεί να είναι σκεπτικοί. Τους απαντώ: Μπορεί να σας πληγώσαμε, αλλά σίγουρα ποτέ δε σας προδώσαμε. Και σας βεβαιώνω πως όταν σκοντάφτουμε δεν θα πέφτουμε» είπε.

Προχωρώντας σε σύγκριση των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι «τα σύννεφα, λοιπόν, της συγκυρίας, όσο και εάν σκιάζουν προσωρινά τον ορίζοντα δεν μπορούν να κρύψουν την διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα του 2019 και στην Ελλάδα του 2023» και προσέθεσε:

«Το 2019 ο τόπος ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, ήταν πρωταθλητής, όμως, σε περικοπές μισθών και συντάξεων. Τώρα έχει μία από τις δυναμικότερες οικονομίες της Ευρώπης. Μείωσε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Έχουμε την ταχύτερη αποκλιμάκωση δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη. Αυξήσαμε, παρά την εισαγόμενη ακρίβεια, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών της».

Ο κ.Μητσοτάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δυο πρώην υπουργών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην διαχειριστική δυνατότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν ξέρω αν είχατε προσέξει, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την καμπάνια του με το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού». Μετά την καταδίκη του κ. Παππά απεσύρθη τάχιστα, γιατί πράγματι απεδόθη δικαιοσύνη στην περίπτωση αυτή και ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα καταδικάστηκε 13-0, προσέξτε, από το Ανώτατο Δικαστήριο, για το πιο ατιμωτικό αδίκημα για κάποιο δημόσιο πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από την παράβαση καθήκοντος».

Για την διαχειριστική δυνατότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Τι θα μας πει, λοιπόν, η αντιπολίτευση; Ότι ο κ. Σπίρτζης θα φτιάξει τα τρένα; Ο κ. Κατρούγκαλος θα σας φτιάξει τις συντάξεις; Ο κ. Φίλης θα φτιάξει την παιδεία; Και ακόμα, προσέξτε, ότι αυτοί που αρνήθηκαν τους εθνικούς εξοπλισμούς θα μας προστατεύσουν τάχα από ξένες απειλές; Ή μήπως θα μας πουν ότι αυτοί που έκαναν την Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι» θα φυλάξουν υποτίθεται τα σύνορα;

Το μόνο που δεν φωνάζουν -σαφώς όμως το υπονοούν- είναι ότι θα συναντηθούν και πάλι με τον κ. Βαρουφάκη, για να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να επιστρέψουν οι φόροι. Λοιπόν, «όχι, ευχαριστώ» απαντούν οι πολίτες. Έπαθαν και έμαθαν, δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην απλή αναλογική που χαρακτήρισε «νάρκη» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τη θέσπισε για να υπάρξει αστάθεια, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά ο κόσμος θα επιλέξει σταθερότητα, αφού στην πρώτη κάλπη όπως είπε ο κόσμος θα επιλέξει ποιος θέλει να τον κυβερνήσει και στη δεύτερη εκλογή πως θα τον κυβερνήσει.

Έτσι θα ακυρώσουν τόσο τη «βόμβα» της ακυβερνησίας, όσο και μιας νέας πολιτικής ανωμαλίας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέω ότι στην πρώτη και καθοριστική κάλπη οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Κι όταν λέω «ποιος» εννοώ ποιο κόμμα και ποιος Πρωθυπουργός.

Ενώ στη δεύτερη θα κριθεί το πώς θα κυβερνήσει αυτός ο Πρωθυπουργός. Είναι τόσο απλά και τόσο καθαρά. Πρόκειται, συνεπώς, για μια ενιαία διαδικασία στην οποία δεν επιτρέπονται ούτε επιπόλαιες επιλογές, ούτε απερίσκεπτα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας.

Θα το ξαναπώ με όση σαφήνεια μπορώ: τίποτα από τα δύο δεν διορθώνεται μετά. Το κακό για τη χώρα και την κοινωνία θα έχει συντελεστεί. Και το τοπίο, δυστυχώς, θολώνουν περισσότερο και όσοι μιλούν για μια δήθεν συνεργασία, όμως ουσιαστικά παραπέμπουν σε παραλυσία.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε εκ νέου κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νικου Ανδρουλάκη, για τις δηλώσεις του περί του προσώπου του πρωθυπουργού σε μία συγκυβέρνηση.

«Πώς αλλιώς να ερμηνευτούν άραγε δηλώσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά χωρίς Πρωθυπουργό αυτόν που θα έχουν επιλέξει οι πολίτες;

Και τι σημαίνει αυτός ο «άγνωστος Χ» που θα ηγηθεί την επόμενη μέρα; Ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; ‘Αλλον δηλαδή να θέλουν και άλλος τελικά να τους προκύψει; Λυπάμαι, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Θα το πω όσο απλά γίνεται: Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία για να έχεις Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα Πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα είναι αύριο;

Δηλαδή τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν αντιστοιχούν στην κρισιμότητα των στιγμών. Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς και δεν προβλέπεται ότι το διεθνές περιβάλλον θα γίνει ευκολότερο».

Οι σταθερές κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα είναι οι πιο κατάλληλες και δοκιμασμένες για τη χώρα μας

Νωρίτερα σε συνέντευξη, που παρεχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και στο δημοσιογράφο, Γιώργο Σιμόπουλο επανέλαβε τη θέση του για μονοκομματική κυβέρνηση .»Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.