ΛΑΕ Φθιώτιδας: «Μένουμε όρθιοι, κάνουμε μιά νέα αρχή και συνεχίζουμε τον αγώνα»

Στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Λαϊκή Ενότητα διεκδικεί και πάλι, την ψήφο του Ελληνικού Λαού. Παρά το δυσμενές για μας εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, μένουμε όρθιοι, κάνουμε μια νέα αρχή και συνεχίζουμε τον αγώνα.

   Εκτιμούμε ότι, το τοπίο μετά τις ευρωεκλογές γίνεται περισσότερο αρνητικό για τον εργαζόμενο λαό  και τα συμφέροντά του

       Ο ΣΥΡΙΖΑ με την μνημονιακή πολιτική του άνοιξε το δρόμο για την    επέλαση της  ΝΔ.   Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την επάνοδό της επιδεικνύοντας, παρά    τους προεκλογικούς ελιγμούς της, την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

     Στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές μπορούμε όμως, να επιφέρουμε ένα πλήγμα στον δικομματισμό,να δημιουργήσουμε αναχώματα στην νεοφιλελεύθερη επέλαση.

 

    Η Λαϊκή Ενότητα είναι η χρήσιμη ψήφος για τα λαϊκά   συμφέροντα και τούτο γιατί:

 

  • Έφερε ένα νέο πολιτικό και ηθικό υπόδειγμα όπου η δέσμευση απέναντι στο λαό είναι υπέρτερη από τις καρέκλες της εξουσίας.
  • Ήταν μέσα σε όλους τους μεγάλους αγώνες από τις πλατείες ,το δημοψήφισμα του ΟΧΙ,κατά όλων των μνημονίων,για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των κοινωνικών αγαθών των μισθών και των συντάξεων
  • Έχει πραγματικά εναλλακτική λύση στην πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που- χωρίς ψευδεπίγραφες εύκολες λύσεις και ήξεις- αφίξεις – βάζει πρώτα στην ατζέντα τα μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης του λαού μας και απαιτεί ρήξεις με το καθεστώς της ευρωζώνης και της επιτροπείας.
  • Έχει την αντίληψη της συνεργασίας της αριστεράς και της κοινής δράσης στους αγώνες του λαού
  • Είχε αποτελεσματικότητα στους αγώνες αποτρέποντας την κατάσχεση εκατοντάδων λαϊκών κατοικιών και διασφαλίζοντας ρεύμα και νερό σε πολλά φτωχά νοικοκυριά.
  • Είναι ο πιο σταθερός αντίπαλος του νεοφιλελευθερισμού και κάθε δεξιάς πολιτικής
  • Μπορεί τέλος να συμβάλλει στην αναγέννηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και του μαζικού κινήματος

            

Οι Υποψήφιοί μας στο νομό Φθιώτιδας είναι:

 

ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΑΣΠΑ τελειόφοιτος Φυσικός.

Γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στην Καλλιθέα Αττικής. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ε.Κ.ΠΑ. και παράλληλα εργάζεται ως καθηγήτρια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συμμετείχε ενεργά στον αγώνα  κατοχύρωσης της διδακτικής επάρκειας στα πτυχία των αποφοίτων των καθηγητικών σχολών. Παλεύει για τα συμφέροντα των φοιτητών μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ και είναι μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού. Από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής, συμμετείχε στους αντιφασιστικούς αγώνες, τα φοιτητικά κινήματα, το κίνημα για το άνοιγμα της ΕΡΤ αλλά και σε κάθε αγώνα των τελευταίων ετών ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα

 

 

             ΚΑΤΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αρχιτέκων Μηχανικός.

Συνταξιούχος του Υπουργείου Υποδομών.

Γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε στην Κίρρα Φωκίδας. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Μηχανικών του Δημοσίου, διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλείου του ΤΕΕ και επι σειρά ετών μέλος της  Κεντρικής Αντιπροσωπείας του καθώς και μέλος της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Πολιτικά δραστηριοποιείται στην Αριστερά απο το 1973, στα  φοιτιτικά του χρόνια. Αποχώρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, είναι ιδρυτικό μελος της ΛΑ.Ε και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της.

   ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Μαθηματικός.

Γεννήθηκε το 1953 στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Σπούδασε στο Μαθηματικό της Πάτρας την περίοδο 71-75. έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ.΄

Από το 1976 εργάστηκε  ως μαθηματικός σε φροντιστήρια στο Βύρωνα και στην Καισαριανή.

Το 1986 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής και το 1990 Δήμαρχος για τις περιόδους 90-94, 94-98 και 2002-2005.

Υπήρξε μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και για πολλά χρόνια υπεύθυνος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015  και εντάχθηκε στην ΛΑΕ.

Μέσα από τις γραμμές της συνεχίζει και αγωνίζεται.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.