Επιστολή του βουλευτή Ι. Σαρακιώτη προς τη Θ. Φωτίου για την απρόσκοπτη λειτουργία δομών κοινωνικής πρόνοιας ν. Φθιώτιδος

Ο Γιάννης Σαρακιώτης με επιστολή του προς την Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ζητά ενημέρωση για τις προθέσεις του Υπουργείου προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία δομών κοινωνικής πρόνοιας του Νομού Φθιώτιδος.  Ειδικότερα ζητά να ενημερωθεί εάν το Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου μέρους των υπηρετούντων λειτουργών στις εν λόγω δομές, που έχουν κατάρτιση και ειδικότητες κομβικής σημασίας, αλλά και επικουρικού χαρακτήρα, και αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις κατά τόπους δομές, κατά την πρακτική που προτάχθηκε για τους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας με την παράταση συμβάσεων εργασίας που δόθηκε στο πλαίσιο του Ν. 4410/2016.

Ακολουθεί  το κείμενο της επιστολής του Βουλευτή:

« Προς:

Την Αξιότιμη Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κυρία Θεανώ Φωτίου.                                           

 Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου, 2016

 Θέμα:  «Διατήρηση της απρόσκοπτης λειτουργίας, συνέχειας και ενίσχυσης  φορέων – κέντρων κοινωνικής προνοίας και των επιμέρους παραρτημάτων τους (ΝΠΔΔ) που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης»

 Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

 Είναι γνωστό τοις πάσι ότι θύμα των περιοριστικών πολιτικών νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα που εφαρμόσθηκαν επί μακρόν, όπως αυτές ασκήθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη και πριν την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσης Κυβέρνησης, ήταν το κράτος Προνοίας με τις επιμέρους δομές του, τόσο σε κεντρικό, αλλά κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο, να μην βρίσκονται στο επίπεδο που ίσως θα έπρεπε ώστε να ανταποκρίνονται επιτυχώς στο δυσβάσταχτο και συνάμα εξαιρετικά σημαντικό έργο που καλούνται να επιτελέσουν μέσα σε μία τόσο δύσκολη οικονομικο-κοινωνική συγκυρία.

 Δεδομένης τη προσπάθειας του Υπουργείου σας, επιχειρείται η διαμόρφωση ενός νέου Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο θα αποτελέσει το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν βαθύτατα από την κρίση που σοβεί.

 Απαραίτητη προϋπόθεση της ανωτέρω στόχευσης είναι αν όχι η μετάγγιση νέου στελεχιακού δυναμικού, τουλάχιστον η διατήρηση μίας συνέχειας και εν γένει της συνεκτικής λειτουργίας ορισμένων εκ των πιο ευαίσθητων δομών του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας, ενδεικτικά των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, των Παραρτημάτων Προστασίας Παιδιού/ανηλίκων, κτλ., μέσω της παράτασης της θητείας με ανανέωση των σχετικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου των υπηρετούντων λειτουργών που έχουν κατάρτιση και ειδικότητες κομβικής σημασίας, αλλά και επικουρικού χαρακτήρα, και αυταπόδεικτα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις κατά τόπους δομές, όπως αυτό επετεύχθη για τους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας με την παράταση συμβάσεων που δόθηκε στα πλαίσια του Άρθρου 52, παρ. 7α), 7β) του Ν. 4410/2016.

 Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, που έχει και για την τοπική κοινωνία του Νομού Φθιώτιδος, να συνεχίσουν οι περιφερειακοί φορείς και δομές κοινωνικής πρόνοιας την απρόσκοπτη λειτουργία τους, θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου σας να δράσετε ομοίως και στην περίπτωση των Φορέων παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Προνοίας και προεχόντως εκείνων που μεριμνούν για την προστασία ανηλίκων τέκνων και εάν ναι, σε τι ποσοστό είναι εφικτή η παράταση της θητείας των εν ενεργεία υπηρετούντων, ποιες ειδικότητες και ποιες δομές ανά περιφέρεια θα αφορά;

           Με εκτίμηση,

   Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης

   Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. »

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.