Δ. Κουτσούμπας: Να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά

Κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό «για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά» απηύθυνε ο ΓΓτης ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που περιόδευσε την Παρασκευή και το Σάββατο σε Φθιώτιδα και Βοιωτία και  παρουσίασε  το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στη Βοωτία όπου  θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος.

Κατά την επίσκεψη του στη Λάρυμνα την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 ο Γραμματλεας του ΚΚΕ  αναφέρθηκε στη ΛΑΡΚΟ που είναι στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για την ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού όπως επίσης στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα:

«Βρισκόμαστε σήμερα στη Λάρυμνα, όπου βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ, μια τεράστια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει συνολικά την ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος των εργαζομένων. Αντί γι’ αυτό όμως βλέπουμε, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, να απαξιώνεται συνεχώς, να συρρικνώνονται εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη μάχη, μπροστά στους αγώνες για να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και εδώ στη ΛΑΡΚΟ, και βεβαίως σε αυτό τον αγώνα το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρωτοπορία. Γι’ αυτό λοιπόν στις 7 Ιούλη οι εργαζόμενοι πρέπει να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ και στη Βουλή και στους αγώνες, στο λαϊκό κίνημα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε μπροστά».

Το Σάββατο 15 Ιούνη ο Δημήτρης Κουτσούμπας  επισκέφτηκε το αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας όπουξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αλεξάνδρα Χαραμή και  είδε τα αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενούνται στο χώρο, τα οποία ξεκινούν από την Παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η ξενάγηση στο Μουσείο της Θήβας ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοί του με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού και τη συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση

«Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη για να κάνει αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει»

 Το απόγευμα του Σαββάτου ο  ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε ομιλία στο εκλογικό κέντρο της Θήβας όπου παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Βοιωτία και στη συνέχεια περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Σε δήλωσή του στο εκλογικό κέντρο του Κόμματος στη Θήβα χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις εκλογές της 7ης Ιουλίου  καθώς, όπως είπε, «στην ουσία κρίνεται αν ο λαός μας θα μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, με θάρρος, με κουράγιο. Αν θα μπορέσει να αναδείξει όλα αυτά τα προβλήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και που δεν πρόκειται να τελειώσουν, έτσι όπως υπόσχονται τα κόμματα που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν αυτό τον τόπο. Και βεβαίως αυτό που κρίνεται είναι αν θα μπορέσουμε μέσα στη βουλή και έξω από αυτή, με το λαϊκό κίνημα, τους αγώνες του λαού μας να δώσουμε ώθηση στην ανακούφιση αυτού του κόσμου που έχει υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Να μην περάσουν, να εμποδιστούν αντιλαϊκά μέτρα, νέα φορολογία, νέα λιτότητα, νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες στην Υγεία, την Παιδεία, σε μια σειρά τομείς τα οποία βέβαια προβλέπονται σε αυτή τη μεταμνημονιακή εποχή από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την υπογραφή επίσης και την ψήφο των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, που μαζί με τα προηγούμενα είναι σε ισχύ.

Άρα λοιπόν, για να βγει δυνατός ο λαός χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη για να κάνει αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύπτει και βεβαίως έτσι μόνο θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, κουράγιο, δύναμη ο λαός μας».

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Βοιωτία:

«Είναι ο γνωστός γιατρός από τη Λιβαδειά, ο Πέτρος Αρκουμάνης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά, είναι δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΥΝ και του παραρτήματός του στη Βοιωτία.

Είναι η Μαρία Δανασή – Διαμαντάρη, η οποία σήμερα ζει και εργάζεται στο Δήλεσι. Έχει δουλέψει σε πάρα πολλές δουλειές, είναι μαχήτρια της ζωής στον αγώνα και βέβαια ανήκει στην ομάδα της ΟΓΕ στην Τανάγρα.

Είναι η Νατάσα Τάτση, η οποία ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Είναι ο Αντώνης Τουλουμάκος, δικηγόρος. Ζει και εργάζεται στη Θήβα. Είναι δημοτικός σύμβουλος Θήβας και μέλος του ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Θήβας.

Και επίσης θα ήθελα να σας πω ότι ο πέμπτος που θα είναι στο ψηφοδέλτιο, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω, η ΚΕ του Κόμματος, η τοπική οργάνωση της Βοιωτίας εδώ, μου κάνει ξανά την τιμή να μου πει να έρθω εδώ ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να συμβάλλω στη μάχη που θα δώσουμε για να κερδηθεί η θέση, η βουλευτική έδρα από το ΚΚΕ αυτή την εκλογική περίοδο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιους, τους άλλους αγωνιστές, που από άλλο μετερίζι δίνουν τη μάχη».

Η περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Μαλεσία όπου περιόδευσε   στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Μαλεσίνας και στις καφετέριες, ανταλλάσσοντας εγκάρδιες χειραψίες με τους κατοίκους, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του, βγήκαν από τα σπίτια τους για να τον χαιρετίσουν.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.