Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Μπασδέκη για την ομιλία Τσίπρα

Μεγάλα λόγια, άφθονες, ανέξοδες υποσχέσεις και διλήμματα χαρακτήριζαν την προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα στη Λαμία.

Δεν μπόρεσε, όμως να κρύψει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για όσα ταλαιπώρησαν και βασανίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Δεν μπόρεσε να εξωραΐσει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ε.Ε. και φυσικά το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των φιλομονοπωλιακών της πολιτικών και μέτρων.

Φάνηκε ξεκάθαρα, μέσα από τα μεγάλα και ψεύτικα λόγια του, πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, όπως και οι άλλοι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού μας συστήματος, συγκλίνουν στην προώθηση πολιτικών, που εκπορεύονται από την Ε.Ε. και εξυπηρετούν τα μονοπώλια και την ολιγαρχία του πλούτου.

Επιβεβαιώνουν πλήρως την ανάγκη στις επικείμενες εκλογές να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη. Αποδείχνουν, πως, η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποτελούν μοναδική ελπίδα και απαντοχή για το λαό.

Με αφορμή όσα, τάχα συγκεκριμένα, είπε ο κ. Τσίπρας για τα έργα της κυβέρνησής του στη Στερεά υπενθυμίζουμε :

· Η δήθεν μεγάλη χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Στερεάς δεν φαίνεται σε έργα υποδομής. Δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών ακόμη και θανάτων στο

Μαντούδι της Εύβοιας. Δεν ανέκοψε την πορεία απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ. Δεν ανέκοψε την πορεία μείωσης της αγροτική παραγωγής. Την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Την πορεία ερήμωσης μεγάλων περιοχών στη Στερεά.

· Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην υγεία δεν άλλαξαν την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, όπου η ταλαιπωρία των αρρώστων και οι διακομιδές σε Αθήνα και Λάρισα συνεχίζονται και αυξάνονται λόγω έλλειψης μέσων υποστήριξης.

· Η κατάργηση των ΤΕΙ δυσκόλεψε και δυσκολεύει αφάνταστα τις εργατικές – λαϊκές οικογένειές που σπούδαζαν τα παιδιά τους εκεί και έμειναν μετέωρα, χωρίς καμιά προοπτική.

Στο κενό νοιώθουν πως βρίσκονται και οι φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών της Λαμίας, όταν οι όποιες εξαγγελίες γίνονται δεν συνοδεύονται με έργα υποδομής και μέτρα στήριξης της λειτουργίας τους.

· Η ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής, η σήραγγα Καλλίδρομου, η γέφυρα του Δομοκού και ο Ε65 είναι έργα 25ετίας. Έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν και φυσικά δεν είναι χάρισμα, αλλά δικαίωμα του λαού.

Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να δυσανασχετεί με τον προηγούμενο Περιφερειάρχη της Ν.Δ, κ. Μπακογιάννη, που έβαλε πλάτη να περάσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και είχαν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, συμφωνούσαν στην εξαπάτηση του λαού. Στο να του πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όπως έκαναν αγκαλιασμένοι και στο πρώτο, δήθεν, Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, πριν τρία χρόνια.

Ο λαός της Ρούμελης έχει την πείρα να αξιολογήσει την ομιλία του κ. Τσίπρα, αλλά και το ποιοι είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές που του μαύρισαν την ζωή.

Ξέρει πολύ καλά πως στο πλάι του, σε κάθε δυσκολία είχε το Κ.Κ.Ε. και τους κομμουνιστές, τα στελέχη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Μπορεί να κατανοήσει πως μόνη ψήφος ελπίδας και απαντοχής είναι η κόκκινη ψήφος, στο ΚΚΕ και στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Κώστας Μπασδέκης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.