Γ. Σαρακιώτης: «Δεν τιμά την ιστορία της Ν.Δ. να φέρνει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή χουντικό διάταγμα

Στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει το πέρας ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., καθώς και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών τονίζοντας ότι «αν προκηρυχθούν εκλογές, η ελληνική οικονομία, που ήδη περνάει δύσκολες στιγμές, θα καταβαραθρωθεί» και συνέχισε αποτιμώντας τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ.: «Πώς θα μπορούσαμε να δούμε θετικά τις υπέρογκες αυξήσεις στη Δ.Ε.Η. αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.; Ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια δε δόθηκε κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα και όποιος κινούταν σε οποιαδήποτε τοπική αγορά είδε ότι αυτό έλειψε από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες; Ότι, παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. είχε υπερψηφίσει τη 13η σύνταξη, ήρθε και την κατήργησε; Πως θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε θετικά το σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για «μισή δουλειά-μισό μισθό» ή την απορρύθμιση του Σ.Ε.Π.Ε.;»

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., τόνισε σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις: «Φαντάζομαι ότι θα έρθει άμεσα ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα επιβάλει όταν γίνονται επεισόδια και βανδαλισμοί από τους οπαδούς των ομάδων, ο λογαριασμός να πηγαίνει στις Π.Α.Ε.. Ας δούμε, όμως, τις τοποθετήσεις της ολομέλειας του Δικηγορικού Συλλόγου, του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και κορυφαίων συνταγματολόγων, που τάσσονται ξεκάθαρα κατά του νομοσχεδίου και αν αυτοί έχουν «ταμπού» και «σκιαμαχούν» όπως λένε τα στελέχη της Ν.Δ., εγώ δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βάλλει κατά συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και θίγει ελευθερίες και δικαιώματα των πολιτών λειτουργώντας προληπτικά, γιατί γνωρίζει και αντιλαμβάνεται, ανίκανη να διαχειριστεί την οικονομία, τις επιπτώσεις της πολιτικής της, που θα φανούν από το Σεπτέμβριο. Δεν τιμά την ιστορία της Ν.Δ. να φέρνει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή χουντικό διάταγμα».

Ο κ. Σαρακιώτης ακολούθως προσέθεσε: «Θυμάμαι τη συζήτηση του 2012-2013, όταν αυξάνονταν τα λουκέτα, χάνονταν θέσεις εργασίας και μειώνονταν κατακόρυφα οι μισθοί και οι συντάξεις. Τότε έβγαιναν τα κανάλια και υποστήριζαν ότι «δεν υπάρχει δουλειά γιατί γίνονται διαδηλώσεις. Χάθηκε το ¼ του Α.Ε.Π. της χώρας, η ανεργία έφθασε στο 27%, έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και η επωδός των καναλιών ήταν ότι «έφταιγαν οι διαδηλώσεις». Η ίδια συζήτηση επαναλαμβάνεται και σήμερα. Ας σταματήσει αυτό το επιχείρημα ότι «50-100 άτομα κλείνουν τους δρόμους». Βρίσκομαι στην Αθήνα κάποιες μέρες της εβδομάδας και δεν έχω δει 50-100 άτομα να κλείνουν το δρόμο».

Στο επιχείρημα ότι «δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για τις διαδηλώσεις» και ότι «στηριζόμαστε σε αυτό του 1971», ο Βουλευτής Φθιώτιδας αντέτεινε ότι «αυτό, που έρχεται τώρα, είναι το πλαίσιο του 1971. Ο Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ραγκούσης διάβασε αναλυτικά τι όριζε το διάταγμα της Χούντας του 1971 και τι ορίζει ο σημερινός νόμος και είναι “copy-paste”. Δεν μπήκαν καν στη διαδικασία, όσοι το συνέταξαν, να αλλάξουν τα του χουντικού διατάγματος. Επιπλέον, γίνεται κάτι το πρωτοφανές: εκχωρείται η αρμοδιότητα διαφύλαξης της δημόσιας τάξης από την Αστυνομία σε κάποιο διοργανωτή. Δε θα είναι πλέον υπεύθυνο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Δε θα είναι η Ελληνική Αστυνομία;»

Καταλήγοντας ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε και την ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας: «Όσο αυξάνονται τα προβλήματα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική λαίλαπα, που έρχεται, τόσο αυξάνεται η λάσπη. Ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν αυτός που «είχε τα βοσκοτόπια» και βαλλόταν πανταχόθεν τα προηγούμενα χρόνια; Ξαφνικά έγινε αξιόπιστος; Ο κ. Καλογρίτσας έχει δικηγόρο του τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος διώκεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο κ. Καλογρίτσας κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με υπογραφή Νίκου Παππά και Λευτέρη Κρέτσου. Από εκεί και πέρα, είδαν το φως της δημοσιότητας νόμιμες συνακροάσεις της Ε.Υ.Π., που παρακολουθούσαν ανθρώπους του υποκόσμου που δρούσαν σε κύκλωμα εκβιαστών και παιδεραστίας, και προκύπτει ότι εμπλέκονται δύο πρώην υπουργοί της Ν.Δ.. Θα το συζητήσουμε; Δε θα έπρεπε να μας απασχολούν υποθέσεις παιδεραστίας, στις οποίες εμπλέκονται υπουργοί; Βλέπω μια Ν.Δ., που σε τέτοια θέματα «κλείνει το μάτι», όπως συνέβη παλαιότερα με στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.