Στη Λαμία την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από την Τετάρτη  πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο  στις οποίες έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της περιοδείας του Υπουργού Παιδείας είναι να καταγράψει θετικές και αρνητικές αντιδράσεις  ενόψει κατάρτισης του νέου Σχεδίου  Νόμου  συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Λαμίας)  και το ΤΕΙ  Θεσσαλίας.

Τελευταία άφησε ο κ. Γαβρόγλου τη Λαμία όπου οι αντιδράσεις για τον διαμελισμό του ΤΕΙ Στερεάς είναι έντονες.  Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Κ. Γαβρόγλου,  στη Λαμία θα βρεθεί την Παρασκευή 10  Αυγούστου. Ειδικότερα στις 11:30 θα συναντηθεί στη Λαμία, με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Στις 13:30 θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη και στις 14:30 με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη.

Αντικείμενο των συζητήσεων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι η διαμόρφωση του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα προκύψει με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμίας) και του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς και την απορρόφηση από το ΕΚΠΑ του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας.

Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.