Ο Παύλος Πολάκης στα εγκαίνια των τομογράφων του Γ.Ν. Λαμίας – «Εμείς με ότι καταπιανόμαστε το φτιάχνουμε»

Ένα 24ωρο σχεδόν μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Λαμία βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και έκοψε την κορδέλα   για την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου Αξονικού και του νέου Μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου με επισημότητα που επέβαλε η Οδύσσεια απόκτησης τους αλλά και…  οι ανάγκες της προεκλογικής  περιόδου.

Παραβρέθηκαν οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα , ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς Νέστωρ Αντωνίου , ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης , ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος , το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και εκπρόσωποι φορέων .

Ο κ. Πολάκης στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε χαρακτηριστικά «Εγκαινιάζουμε δύο μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας , έναν αξονικό 64 τομών , αποδεχόμενοι το αίτημα της διοίκησης και για αυτό δώσαμε το ποσό των 500.000 ευρώ και έναν μαγνητικό τομογράφο που καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιοχής, διότι εμείς με ότι καταπιανόμαστε στο τέλος το φτιάχνουμε » υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας .

Όπως είπε ο κ. Πολάκης »εμείς τη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων δεν θα τα δώσουμε σε ιδιώτες , αλλά θα τα δουλέψουν προς όφελος των πολιτών της περιοχής , ασφαλισμένων και ανασφάλιστων και όσων κατοικούν στην περιοχή , το ιατρικό , παραιατρικό , επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Λαμίας» . »Το δημόσιο σύστημα υγείας » , πρόσθεσε , αναπτύσσεται με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και στηρίζεται στο εκπαιδευμένο και υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό του για να προσφέρει δωρεάν , ισότιμη , εγκαιρη και αποτελεσματική περίθαλψη σε όσους κατοικούν σε αυτή τη χώρα» .

Ο ιδιωτικός τομέας έχει συγκεκριμένο πεδίο , επεσήμανε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας . »Δεν υπάρχει , είπε , κανένας απολύτως λόγος απο την στιγμή που κάναμε την επιλογη της στήριξης του δημόσιου τομέα της υγείας , να εκχωρήσουμε σε ιδιώτη την λειτουργία του εξοπλισμού και εμεις να προσλάβουμε και το προσωπικό και το κόστος συντήρησης αυτών των μηχανημάτων» .

Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στη ΝΔ ότι υποστηρίζει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα και τόνισε ότι »με τις επιλογές της δικής μας κυβέρνησης , γίνονται σαφή τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ ».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη αυτή η διαφορά αφορά και τη Διοίκηση των Νοσοκομείων , σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει τεχνοκρατικά ουδέτερη διοίκηση . »Υπάρχουν άνθρωποι , είπε , που είναι μορφωμένοι που έχουν τις γνώσεις και έχουν σπουδάσει την οικονομία της υγείας και ξέρουν πως λειτουργεί το σύστημα απο μέσα , αλλά δεν κάνουν του κεφαλιού τους , αλλά υλοποιούν πολιτικά σχέδια που τα καθορίζει η κυβέρνηση και η εκάστοτε πολιτική της» .

»Τα προβλήματα , υπογράμμισε ο υπουργός , δεν λύνονται με το να φέρουμε μάνατζερ που θα ξέρουν το κόστος -όφελος και θα Διοικήσουν τα Νοσοκομεία» .

Στην ομιλία του ο κ. Πολάκης έκανε ειδική αναφορά στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας τον κ. Χατζημαργαρίτη , λέγοντας ότι »είναι το παράδειγμα ενός πετυχημένου διοικητή και η ζωντανή απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε κομματικές επιλογές οπως εκαναν με το καλημέρα οι προηγούμενοι φύγε εσύ , έλα εσύ» .

Οι μάνατζερ με τα πολλά πτυχία , είπε ο κ. Πολάκης , δεν μας έσωσαν αλλά συνέβαλλαν τα μάλα στη χρεοκοπία του συστήματος και της χώρας με τις υπερτιμολογήσεις στο χώρο της υγείας .

Αναγνώρισε πάντως ότι »υπήρξαν και κακές στιγμές και αυτό το βάρος των κακών στιγμών το αναλαμβάνουμε . Το θέμα είναι να αναγνωρίζεις τις κακές στιγμές , να γνωρίζεις τα πράγματα , να κάνεις τις επιλογές και να δίνεις τις λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν ».

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.