Από τη διαδικτυακή εκδήλωση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πανδημία και οικονομική κρίση – Απειλές και διέξοδοι για την κοινωνία – Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ  την  Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, στα πλαίσια της παρέμβασής της στα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου, της ζωντανής επικοινωνίας με φίλους και μέλη του Κόμματος στη Φθιώτιδα εν μέσω της πανδημίας, αλλά και ως απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν την κοινωνία δεκαετίες πίσω.

Ομιλητές ήταν:

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναπληρωτής Τομεάρχης οικονομικών, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ,

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, δικηγόρος – εργατολόγος, μέλος της Κ.Ε,

Ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και επενδύσεων με αρμοδιότητα την έρευνα και την τεχνολογία

Παρεμβάσεις έγιναν από τους

Δημήτρη Βέττα, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και μέλος της Ν.Ε

Αποστόλη Καραναστάση, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ν.Ε

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε ο Βαγγέλης Σακελλάρης, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και συντονιστής της Ν.Ε.

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης μέσω e–mail από πολλές φίλες και πολλούς φίλους, ενώ απαντήθηκε μεγάλος αριθμός ερωτήσεων, οι οποίες τέθηκαν διαδικτυακά από τους παρακολουθούντες-συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το Left.gr και από το fb του ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Οι ομιλητές μέσω των ομιλιών τους και των απαντήσεών τους στις ερωτήσεις που κατατέθηκαν:

· Τόνισαν, με αφορμή και την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον εκτροχιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος όξυνε τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό κλίμα για να καλύψει την πανωλεθρία του στη διαχείριση της πανδημίας.

· Ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.

· Κατέθεσαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για γενναία παρέμβαση του δημοσίου με δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων, όπως είχε προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη φάση του lockdown από το Μάρτιο και επανακατατέθηκε τον Σεπτέμβριο με την πρόταση των 13 σημείων για την άμεση προστασία των λαϊκών στρωμάτων.

· Καυτηρίασαν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της με αφορμή τον «πτωχευτικό κώδικα» και την κατήγγειλαν ως υπεύθυνη για υφαρπαγή της περιουσίας των πολιτών από τα funds, αποδίδοντάς της συνειδητή προσπάθεια βίαιης λεηλασίας των μικρομεσαίων με σκοπό την αναδιανομή του πλούτο υπέρ των ισχυρών.

· Επισήμαναν το απαράδεκτο σχέδιό της, εν μέσω πανδημίας, να καταθέσουν τα νομοσχέδια για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

· Τέλος ανέδειξαν, με παράθεση αναλυτικών στοιχείων, τον εμπαιγμό των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των παράκτιων αλιέων, των ξενοδόχων, των παρόχων υπηρεσιών, των επιστημόνων, των εργαζομένων, των ανθρώπων του πολιτισμού, των ανέργων, των μακροχρόνια ανέργων κλπ της Φθιώτιδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.