Σε καραντίνα η προσφυγική δομή στα Οινόφυτα λόγω κρούσματος

Σε καραντίνα τίθεται άμεσα και έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα, μετά το κρούσμα κοροναϊού σε 45χρονο αιτούντα άσυλο.

Ο πρόσφυγας με καταγωγή από το Ιράκ είναι πατέρας μονογονεϊκής οικογένειας, η κόρη του οποίου δεν έχει νοσήσει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το κρούσμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα, όπου και νοσηλεύεται.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των επαφών του και ελήφθη δειγματοληπτικό τεστ από 18 άτομα, εκ των οποίων μια γυναίκα 27 ετών από τη Συρία ανιχνεύθηκε θετική στον ιό. Η 27χρονη αιτούσα ασύλου θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό με την οικογένεια της. Η εκ νέου διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός  άνδρας από τη Σομαλία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και τέθηκε σε καραντίνα ολόκληρο το ΚΥΤ των 13.000 ανθρώπων.

Ο Σομαλός είχε λάβει άσυλο στις 17 Ιουλίου, οπότε και αναχώρησε για την Αθήνα. Ομως, επειδή, ως γνωστόν, δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για την στήριξη των προσφύγων που εκδιώκονται από τις δομές με το πρόσχημα ότι έχουν λάβει καθεστώς ασύλου, με αποτέλεσμα να κοιμούνται στις πλατείες, επέλεξε να επιστρέψει στη «ζούγκλα» της Μόριας στις 27 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας διαβιούν άνθρωποι σε άθλιες συνθήκες, με ανύπαρκτες υποδομές υγιεινής και περίθαλψης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.