Κορονοϊός: +103 νέα κρούσματα-Κλείστε τις εκκλησίες τώρα!

Αυξάνονται  καθημερινά τα κρούσματα και οι θάνατοι από την επιδημία  του κορονοϊού στη χώρα μας, μας  επιβλήθηκαν  αυστηρά περιοριστικά μέτρα  αλλά η κυβέρνηση παρά την κρισιμότητα της κατάστασης  δεν τολμά να  αναστείλει τη λειτουργία των εκκλησιών.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση, το απόγευμα της Κυριακής, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 103 . Συνολικά στη χώρα μας εντοπίζονται 331 κρούσματα και οι νεκροί είναι τέσσερις. 51 ασθενείς νοσηλεύονται ενώ οκτώ είναι διασωληνωμένοι (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα). Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα.

Υπέρ της αναστολής λειτουργίας των εκκλησιών τάχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ως εκ τούτου περιμένουμε από την έκτακτη σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας -Κλείστε τις εκκλησίες τώρα!

Κι ενώ έκλεισαν σχολεία επιχειρήσεις, σχολεία, καφετέριες  και «μένουμε σπίτι»  σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης,  οι εκκλησίες λειτουργούν κανονικά και οι  «πιστο»ί, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι  συνωστίζονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Οι φωτογραφίες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και  δείχνουν να   δίνουν «Θεία Μετάληψη»   ακόμη και σε παιδάκια  προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Η συγκέντρωση πλήθους ανθρώπων στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι σε κλειστό χώρο, εν μέσω της έξαρσης μίας σοβαρής επιδημίας, αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς  εξαιρετικά ανεύθυνη ενέργεια .

Δεν είναι θέμα ατομικής επιλογής αλλά κοινωνικής ευθύνης! Οι εκκλησίες άλλων χωρών ανέστειλαν τη λειτουργία τους, στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού.

Αν η Ιερά Σύνοδος «δεν  καταλαβαίνει»,  η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει άμεσα την απόφαση .

Φωτογραφίες της 11ης και της 14ης Μαρτίου  2020. από το εκκλησιαστική ιστοσελίδα  «Ρομφαία»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.