Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του Νίκου Νικολάου – Επίσης «εκλεκτός» της Μενδώνη

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης θα βρεθεί ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου.

Πρόκειται για έναν ακόμη «εκλεκτό» της Λίνας Μενδώνη, ο οποίος διορίστηκε με απευθείας ανάθεση  τον Νοέμβριο του 2019 στη θέση του  αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ο διορισμός της νέας διοίκησης του ΚΘΒΕ είχε προκαλέσει σάλο τόσο για το κατεπείγον της πράξης της υπουργού, όσο για την ταχεία αντικατάσταση του – κατά γενική ομολογία – ιδιαίτερα επιτυχημένου προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο είχε πληροφορηθεί την καθαίρεσή του τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το NEWS2U.gr, που αποκάλυψε το θέμα των καταγγελιών σε βάρος του ηθοποιού και αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, ο Νίκος Νικολάου σύντομα θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα αφού εις βάρος του υπάρχουν πλήθος καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ήδη το Mega έχει προχωρήσει σε αποδέσμευση του ηθοποιού από την τηλεοπτική σειρά «Έξαψη» που πρωταγωνιστεί.

Όταν ο Νικολάου στήριζε Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη: «Πολιτικές σκοπιμότητες» – «Θλίβομαι βαθύτατα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης»

Ο Νίκος Νικολάου είχε εκφράσει την στήριξη του στο πρόσωπο της υπουργού όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την παραίτηση της και ανάληψη ευθυνών όσον αφορά το σκάνδαλο με τον έτερο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε, μιλώντας στο Mega, είχε κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα». «Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα», είχε πει.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η υπουργός όταν αποφασίζει ποιους θα διορίσει στους κρατικούς οργανισμούς δεν έχει μπροστά της το «ποινικό μας μητρώο». Φαντάζομαι ότι εννοούσε πως ως προϊσταμένη αρχή, αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σύμφωνα με το εύρος της καλλιτεχνικής τους επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε ότι θλίβεται βαθύτατα με αυτό που συμβαίνει. «Το αν ξέραμε ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ξέρουμε τους συναδέλφους, και τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελλόμενους, από τη συνεργασία και την παρέα που κάναμε. Όταν κλείνει κανείς την πόρτα του σπιτιού του, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Μπορούμε να ακούσουμε πολλά όπως σε κάθε χώρο. Ακούγαμε κάποια πράγματα. Όχι στο μέγεθος και στο βάθος που έχουν έρθει στην επιφάνεια». Τέλος, ζήτησε ένα θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία ώστε να μη φοβούνται οι άνθρωποι να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.