Ψάχνοντας… τον οικογενειακό γιατρό στο ΤΟΜΥ Λαμίας

Δεν υπάρχουν γιατροί στο  ΤΟΜΥ (Τοπική ομάδα Υγείας)  Λαμίας. Αυτό μας κατήγγειλαν αγανακτισμένοι συμπολίτες μας που το επισκέφτηκαν για να εγγραφούν στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού με όλα τα πιστοποιητικά στο χέρι και …έφυγαν άπρακτοι.

Στο κτίριο της οδού Θερμοπυλών  υπήρχαν μόνο κάποιες υπάλληλοι οι οποίες  τους ενημέρωσαν ότι «άδικος κόπος,  προς το παρόν δεν μπορούν να εγγραφούν και να κλείσουν ραντεβού γιατί δεν υπάρχει κανένας γιατρός διαθέσιμος!»

 Το Τ.Ο.Μ.Υ Λαμίας (υπο) λειτουργεί  από το Σεπτέμβριο, πρόσφατα έγιναν τα επίσημα εγκαίνια παρουσία του  αν. υπουργού Υγείας κ. Πολάκη. ΄Οπως   υπογραμμίστηκε  από όλους τους παρευρισκόμενους είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος  που έχουν να παίξει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ο Υπουργός, «οι Τοπικές Μονάδες Υγείας θα αποτελέσουν το «κύτταρο” της πρωτοβάθμιας Υγείας  και παρά την κινδυνολογία των πολιτικών μας αντιπάλων  «θα παραμείνουν, θα ριζώσουν και θα ενισχυθούν!».

Καλή η αισιοδοξία. Το αυτό επιθυμούμε και δια ημάς. Η πραγματικότητα όμως μας βγάζει τη γλώσσα, κ.  Υπουργέ

Τι να πούμε; Φταίει η απροθυμία των γιατρών να   στηρίξουν στο νέο θεσμό  γιατί θεωρούν ασύμφορη την συνεργασία τους ,  φταίει η προχειρότητα  με την οποία  οι κυβερνήσεις  διαχρονικά αντιμετωπίζουν την δημόσια υγεία, η βιασύνη της κυβέρνησης να τρέξει το νέο θεσμό πριν εξασφαλιστούν οι  βασικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του;

Ένα είναι σίγουρο. Ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ οι οποίοι για χρόνια  καταβάλουν τις εισφορές τους κι  αν δεν τις  πληρώσουν  απειλούνται με κατασχέσεις,  οι οποίοι επιπρόσθετα είδαν τα αποθεματικά των ταμείων τους να εξανεμίζονται, θα πρέπει  να ξανά  να βάλουν το χέρι στην τσέπη για  να πληρώσουν ιδιώτη γιατρό  ακόμη  και για μια απλή συνταγογράφιση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.