Χιόνια και την Πέμπτη σε Φθιώτιδα και Στερεά- Που χρειάζονται αλυσίδες- Απαγορευτικό για φορτηγά στην Αθηνών- Λαμίας

Ο χιονιάς από  το μεσημέρι της Τετάρτης  επισκέφτηκε τη Φθιώτιδα  χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους  Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στη ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας- Που χρειάζονται αλυσίδες στη Στερεά.

Αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας  δούλευαν όλη τη νύχτα και κατάφεραν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό προς  Δομοκό , Καρπενήσι και Μπράλο όπου κατά διαστήματα είχαμε έντονη χιονόπτωση. Αρκετό χιόνι έχει πέσει και  στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιωτιδας

Ισχυρό ψύχος, βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το πρωί της Πέμπτης 06/02.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη την Πέμπτη 06/02 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων και σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή της την Πέμπτη 06/02 ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 07/02. Στο χάρτη που ακολουθεί  μπορείτε να δείτε την κατανομή της ελάχιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Πέμπτη 06/02 καθώς και την τιμή της σε 8 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στη Λαμία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-5 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη και από -1 έως 8 βαθμούς την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιοχές η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τα καιρικά φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα: ΠΟΥ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΊΔΕΣ

Σε συνέχεια σημερινής προηγούμενης ενημέρωσης, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι:

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, σε όλο το οδικό δίκτυο.

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας

Στην Επαρχιακή οδό Αράχοβας – Επταλόφου (όρια με Π.Ε. Φωκίδας), από την 14,500η χ/θ έως την 17,000η χ/θ, καθώς και στην 14,500η χ/θ της Επαρχιακής οδού Αράχοβας – Επταλόφου, προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων και η κίνηση των λοιπών οχημάτων, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από την 17η χ/θ έως την 47η χ/θ, ενώ επιπλέον, στην Επαρχιακή Οδό Κοκκινομηλιάς – Κερασιάς (περιοχή Ιστιαίας), η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στην Αθηνών -Λαμίας

Η Νέα Οδός, με ανακοίνωση της, ενημερώνει τους οδηγούς ότι λόγω πλήρους εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, όπως αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τίθεται άμεσα σε ισχύ απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ που λειτουργεί η κοινοπραξία από Α/Κ Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Λαμία και προς Αθήνα από την περιοχή της Θήβας.

Η εταιρεία παρακαλεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας. Παράλληλα, η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.